Scharffen Berger csokoládélikőr házilag
2013-04-12- Várható: 1 üveg Scharffen Berger csokoládélikőr
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 40perc
- Kész: 168:45 óra
Néhány koktél, amelyben csokoládélikőr is felhasználásra kerül: Chocolate Seduction Martini
Hozzávalók:
- 1/4 csésze Scharffen Berger (vagy helyette más jó minőségű) cukrozatlan kakaópor
- 1 csésze forró víz
- 1 csésze kristálycukor
- 1 csésze víz
- 1 csésze vodka
1 csésze = 2,5 dl = 22.68 dkg
Tipp:
Fontos, hogy jó minőségű kakaóport használjunk!
Elkészítés:
Lépés: 1
Egy edényben, oldjuk fel a kakaóport forrásban lévő vízben.
Lépés: 2
Egy serpenyőbe rakjunk vizet és lassú tűzön, folyamatos keverés mellett, oldjuk fel a cukrot.
Lépés: 3
Adjuk hozzá a cukorszirupot a kakaó sziruphoz, keverjük el benne, és hagyjuk kihűlni.
Lépés: 4
Szűrjük át az elegyet egy finom lyukméretű szitán és tölcséren keresztül egy üvegpalackba.
Lépés: 5
Tölcsér segítségével öntsük bele a vodkát a tiszta üvegpalackba, és zárjuk le, majd rakjuk hűtőszekrénybe egy hétig.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet