Scharffen Berger csokoládélikőr házilag

2013-04-12
  • Várható: 1 üveg Scharffen Berger csokoládélikőr
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 40perc
  • Kész: 168:45 óra

Néhány koktél, amelyben csokoládélikőr is felhasználásra kerül: Chocolate Seduction Martini

Hozzávalók:

  • 1/4 csésze Scharffen Berger (vagy helyette más jó minőségű) cukrozatlan kakaópor
  • 1 csésze forró víz
  • 1 csésze kristálycukor
  • 1 csésze víz
  • 1 csésze vodka

1 csésze = 2,5 dl = 22.68 dkg

Tipp:

Fontos, hogy jó minőségű kakaóport használjunk!

Elkészítés:

Lépés: 1

Egy edényben, oldjuk fel a kakaóport forrásban lévő vízben.

Lépés: 2

Egy serpenyőbe rakjunk vizet és lassú tűzön, folyamatos keverés mellett, oldjuk fel a cukrot.

Lépés: 3

Adjuk hozzá a cukorszirupot a kakaó sziruphoz, keverjük el benne, és hagyjuk kihűlni.

Lépés: 4

Szűrjük át az elegyet egy finom lyukméretű szitán és tölcséren keresztül egy üvegpalackba.

Lépés: 5

Tölcsér segítségével öntsük bele a vodkát a tiszta üvegpalackba, és zárjuk le, majd rakjuk hűtőszekrénybe egy hétig.

 

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Őszi barackbólé

    Őszi barackbólé

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Teapuncs arábiából

  • Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

    Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

  • Lynchburg Lemonade koktél

    Lynchburg Lemonade koktél

  • Fuzzy Navel koktél

    Fuzzy Navel koktél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Narancsos-zelleres gombasaláta grépfrúttal és balzsamecet öntettel
Narancsos-zelleres gombasaláta grépfrúttal és balzsamecet öntettel

A narancsot megtisztítjuk, és gerezdjeire szedjük.

Close