Máktorta grapefruittal
2016-05-18- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: 12 szelet Máktorta grapefruittal
- Felszolgálás: 6-12 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 2:20 óra
- Kész: 2:30 óra
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 80 g vaj
- 130 g cukor
- 1 dl tejszín
- 1 db citrom
- 130 g mák
- 2 g őrölt fahéj
- 100 g grapefruit-zselé
- 2 db kb. 400 g grapefruit
- 2 dl tejszínhab
- 30 g porcukor
- zsiradék és liszt a formához
Elkészítés:
Lépés: 1
Fehéredésig verjük a tojások sárgáját a cukorral és a vajjal, a reszelt citromhéjjal és őrölt fahéjjal ízesítve hozzáadjuk a tojásfehérjék keményre vert habját.
Lépés: 2
Zsiradékkal és liszttel kibélelt formába öntjük, forró, 230-240 °C-os sütőbe tesszük, de pár perc múlva a hőfokot 150-160 °C-ra csökkentjük, és tűpróbáig sütjük.
Lépés: 3
Lisztezett deszkára borítjuk és kihűtjük.
Lépés: 4
Két lapra vágjuk. Az alsó lapra rákenjük a grapefruit-zselét, és az egyik gyümölcs kifilézett húsát, majd beborítjuk a másik lappal.
Lépés: 5
Tegyük mélyhűtőbe és fagyasszuk ki.
Lépés: 6
12 szeletre vágva adjuk az asztalra, cukrozott tejszínhabbal, valamint a másik grapefruit szintén kifilézett húsával díszítsük.
A feltüntetett tápérték információk egy szelet máktortára vonatkoznak!
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
310 kcal -
Fehérje
7 g -
Zsír
22 g -
Szénhidrát
24 g