Thai kacsamell pikáns chilis salátával

2013-10-08
Thai kacsamell pikáns csilis salátával
  • Várható: 2 adag Thai kacsamell pikáns csilis salátával
  • Felszolgálás: 2 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 25perc
  • Kész: 2:30 óra

Csípős, fűszeres, igazán erős karakterű fogás, amelyet a thai konyha ihletett. Nem tudok hozzá beharangozót írni… ezt egész egyszerűen meg kell kóstolni!

Hozzávalók:

  • 2 kacsamell (egyenként kb. 15 dkg)
  • madársaláta
  • 1 csokor friss koriander
  • koktélparadicsom
  • kukorica tortilla

Hozzávalók (páchoz és az öntethez):

  • 1 púpozott teáskanál chili pehely
  • 1 evőkanál sötét szójaszósz
  • 1 evőkanál halszósz
  • 1 evőkanál limelé
  • 1 nagy csipet fokhagyma pehely (vagy 4 gerezd reszelt fokhagyma)
  • 1 evőkanál friss reszelt gyömbér
  • 3 evőkanál chilis olíva olaj

Elkészítés:

Lépés: 1

Az öntethez valókat alaposan összekeverem és elfelezem.

Lépés: 2

Az egyik felével 1-2 órára bepácolom a kacsát.

Lépés: 3

A salátát megmosom és leveleire szedem. A paradicsomot elfelezem, a koriandert finomra vágom.

Lépés: 4

A kacsa sütése: hideg serpenyőbe teszem bőrével lefelé, majd mehet a tűzre. Végig alacsony lángon süssük! Kb. 10 percet sütöm lefedve a bőrős felét, majd 10 percig a másikat. Én most kisebb darabokat vettem, ha nagyobb a hús, akkor süssük 5-5 perccel tovább. Mikor kész, félreteszem és hagyom 10 percig állni.

Lépés: 5

Ezidő alatt összekeverem a salátát a csilis öntettel. A torillát száraz serpenyőben megpirítom. Kiveszem és pár másodpercre összecsippentem, hogy megkapja a "kagyló" formát. (Tényleg elég 5-10 mp.)

Lépés: 6

A húst felszeletelve tálalom. Én szépen belepakoltam a tortillába a salátát és a kacsát. Persze könyékig szószos lettem, de megérte. :)

A szenvedélyem a főzés és a..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szőlőszemek szárnyasmájjal és borókával flambírozva

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyümölcsökkel ékesített kacsa

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Barackos csirkemell nyárson

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Olívás csirke gyömbéres-citromos mártással

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Csirkecombok ribizliben

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Csokoládéfondue
Csokoládéfondue

A nem tejes étcsokoládét apró darabokra tördeljük.

Close