Gyümölcsökkel ékesített kacsa

2014-06-25
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Gyümölcsökkel ékesített kacsa 4-6 személyre
  • Felszolgálás: 4-6 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 2:00 óra
  • Kész: 2:10 óra

Hozzávalók:

  • 2,5 kg-os egész pecsenyekacsa
  • 800 g édeskés alma
  • 400 g ananászbefőtt
  • 1 tojás
  • 10 g só
  • 5 g bors
  • 3 g gyömbérreszelék
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db zsemle
  • 50 g zsemlemorzsa

Elkészítés:

Lépés: 1

A bontott pecsenyekacsát a megfelelő előkészítés után kívül-belül besózzuk.

Lépés: 2

A kacsa máját lekaparjuk, hozzáadjuk az áztatott, kicsavart zsemlét, majd egy keverőtálba téve összekeverjük az egész tojással, az őrölt fűszerekkel, a kétharmad mennyiségű almadarabokkal, valamint 300 g ananászbefőtt darabjaival. Az így kapott tölteléket betöltjük a kacsa hasüregébe, hústűvel betűzzük vagy bevarrjuk.

Lépés: 3

Sütőlapra téve, ananászbefőtt levével locsolgatva, kb. 160-170 °C-os sütőben kezdjük a sütést. Félidőben hozzátesszük az almafeleket és az ananászdarabokat, és állandó locsolgatással készre sütjük.

Lépés: 4

A hústű eltávolítása után úgy szeleteljük, hogy minden adaghoz jusson a töltelékből, és a saját levében sült gyümölcsökből.

Lépés: 5

Nem teljesen puhára főtt karottahasábokat, kelvirágot, ceruzababot és külön edényben mazsolamártást adunk mellé. Természetesen a saját pecsenye-zsírja is mellé adható.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    677 kcal
  • Fehérje

    109 g
  • Zsír

    101 g
  • Szénhidrát

    179 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fahéj szirup
Fahéj szirup

Törjük a fahéjrúdakat kisebb darabokra, és tegyük bele egy edénybe a vízzel és a cukorral együtt.

Close