Gyümölcsökkel ékesített kacsa
2014-06-25- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Gyümölcsökkel ékesített kacsa 4-6 személyre
- Felszolgálás: 4-6 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 2:00 óra
- Kész: 2:10 óra
Hozzávalók:
- 2,5 kg-os egész pecsenyekacsa
- 800 g édeskés alma
- 400 g ananászbefőtt
- 1 tojás
- 10 g só
- 5 g bors
- 3 g gyömbérreszelék
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 db zsemle
- 50 g zsemlemorzsa
Elkészítés:
Lépés: 1
A bontott pecsenyekacsát a megfelelő előkészítés után kívül-belül besózzuk.
Lépés: 2
A kacsa máját lekaparjuk, hozzáadjuk az áztatott, kicsavart zsemlét, majd egy keverőtálba téve összekeverjük az egész tojással, az őrölt fűszerekkel, a kétharmad mennyiségű almadarabokkal, valamint 300 g ananászbefőtt darabjaival. Az így kapott tölteléket betöltjük a kacsa hasüregébe, hústűvel betűzzük vagy bevarrjuk.
Lépés: 3
Sütőlapra téve, ananászbefőtt levével locsolgatva, kb. 160-170 °C-os sütőben kezdjük a sütést. Félidőben hozzátesszük az almafeleket és az ananászdarabokat, és állandó locsolgatással készre sütjük.
Lépés: 4
A hústű eltávolítása után úgy szeleteljük, hogy minden adaghoz jusson a töltelékből, és a saját levében sült gyümölcsökből.
Lépés: 5
Nem teljesen puhára főtt karottahasábokat, kelvirágot, ceruzababot és külön edényben mazsolamártást adunk mellé. Természetesen a saját pecsenye-zsírja is mellé adható.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
677 kcal -
Fehérje
109 g -
Zsír
101 g -
Szénhidrát
179 g