Rebarbarás linzer
2016-06-27- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: 12 szelet Rebarbarás linzer
- Felszolgálás: 4-6 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 2:30 óra
- Kész: 2:40 óra
Hozzávalók:
- 500 g rebarbaraszár
- 300 g liszt
- 200 g vaj vagy margarin
- 100 g cukor
- 2 tojás
- 1 db citrom
- 2 dl tejszín
- 5 g só
- 100 g mogyoró vagy mandula
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
Lépés: 1
A lisztet egy mély keverőtálba szitáljuk, a zsiradékkal, a cukorral, a sóval és a reszelt citrom héjával hagyományos linzertésztát készítünk, persze erre a célra használható a mélyhűtött, készen vásárolható linzertészta is, ezzel hamarabb végez a háziasszony.
Lépés: 2
Elkészítjük a tölteléket. A megtisztított rebarbaraszárat forró vízben feltesszük főni, miután megpuhult, kihűtjük, és leszűrve lecsepegtetjük.
Lépés: 3
A mogyorót vagy mandulát durvára daráljuk, hozzátesszük a péppé turmixolt rebarbaravelőt, citromlével ízesítjük, a tojásfehérje keményre vert habjával fellazítjuk.
Lépés: 4
A tésztát fél óráig pihentetjük, majd a sütőlap méretére nyújtjuk, és elterítjük rajta az egyik fél tésztát, beborítjuk a töltelékkel, majd a másik fél tészta kerül a tetejére.
Lépés: 5
Tojássárgájával megkenve, villával rácsot húzunk rá, 180-200 °C-os sütőben - de tíz perc múlva 160-180 °C-ra csökkentve - készre sütjük.
Lépés: 6
Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk, és a tejszínhabbal díszítve és szeletelve adjuk az asztalra.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
480 kcal -
Fehérje
12 g -
Zsír
20 g -
Szénhidrát
60 g