Csirkecombok ribizliben
2014-05-28- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Csirkecombok ribizliben 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 1:30 óra
- Kész: 1:35 óra
Hozzávalók:
- 4 pár kb. 1 kg csirkecomb
- 50 g húsos angolszalonna
- 80 g vöröshagyma
- 2 dl tejszín
- 150 g ribizliíz
- 4 fürt friss ribizli
- 4 adag mélyhűtött burgonyaropogós (krokett)
- olaj (a kisütéshez)
Elkészítés:
Lépés: 1
A csirkecombokat lebőrözzük, a bőrt félretesszük, később más ételhez felhasználható.
Lépés: 2
Az angolszalonnát vékony csíkokra vágjuk, megtűzdeljük a csirkecombokat. A szalonnáról leeső hulladékot kisütjük, ebbe a zsiradékba tegyük a csirkecombokat, mindkét oldalát süssük pirosra. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, sózzuk, és ha szükséges kevés vízzel puhára pároljuk.
Lépés: 3
Kivéve a csirkecombokat hozzáfőzzük a tejszínnel hígított és felkevert ribizliízt, jól kiforraljuk, és szőrszitán áttörve - most már a csirkecombokkal - még egyszer kiforraljuk.
Lépés: 4
A mélyhűtött burgonyaropogóst olajban kisütjük, ezt adjuk mellé köretnek. Egy-egy fürt friss ribizlivel díszítve adjuk az asztalra.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1034 kcal -
Fehérje
71 g -
Zsír
53 g -
Szénhidrát
91 g