Csirkecombok ribizliben

2014-05-28
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Csirkecombok ribizliben 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 1:30 óra
  • Kész: 1:35 óra

Hozzávalók:

  • 4 pár kb. 1 kg csirkecomb
  • 50 g húsos angolszalonna
  • 80 g vöröshagyma
  • 2 dl tejszín
  • 150 g ribizliíz
  • 4 fürt friss ribizli
  • 4 adag mélyhűtött burgonyaropogós (krokett)
  • olaj (a kisütéshez)

Elkészítés:

Lépés: 1

A csirkecombokat lebőrözzük, a bőrt félretesszük, később más ételhez felhasználható.

Lépés: 2

Az angolszalonnát vékony csíkokra vágjuk, megtűzdeljük a csirkecombokat. A szalonnáról leeső hulladékot kisütjük, ebbe a zsiradékba tegyük a csirkecombokat, mindkét oldalát süssük pirosra. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, sózzuk, és ha szükséges kevés vízzel puhára pároljuk.

Lépés: 3

Kivéve a csirkecombokat hozzáfőzzük a tejszínnel hígított és felkevert ribizliízt, jól kiforraljuk, és szőrszitán áttörve - most már a csirkecombokkal - még egyszer kiforraljuk.

Lépés: 4

A mélyhűtött burgonyaropogóst olajban kisütjük, ezt adjuk mellé köretnek. Egy-egy fürt friss ribizlivel díszítve adjuk az asztalra.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1034 kcal
  • Fehérje

    71 g
  • Zsír

    53 g
  • Szénhidrát

    91 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Pulykamellgalantin gyümölcsökkel
Pulykamellgalantin gyümölcsökkel

A pulykamellfeleket, a vékony részénél vigyázva felszúrjuk, és besózva félreállítjuk.

Close