Töltött sárgadinnye

2014-04-08
Töltött sárgadinnye
  • Várható: Töltött sárgadinnye 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 1:15 óra
  • Kész: 1:25 óra

Hozzávalók:

  • 4 db kb. 2 kg kisméretű sárgadinnye
  • 600 g sült jérce
  • 5 g só
  • 5 g bors
  • 1 dl borecet
  • 100 g kék szőlő
  • 100 g töltött olíva
  • 2 dl tejföl
  • 1 db citrom
  • 3 cl konyak
  • 1 csomó friss kerti zsázsa- vagy turbolyafű

Elkészítés:

Lépés: 1

A kisméretű sárgadinnyék felső harmadát levágjuk, a magját kikaparjuk, a húsát pedig kivájva apróra daraboljuk.

Lépés: 2

A sült jércéről lefejtjük a bőrét, és a csontjai nélkül felkockázzuk, fél órára bor-, esetleg őszibarackecetbe tesszük. Közben a feldarabolt gyümölcshúshoz adjuk a szőlőszemeket és az olívát.

Lépés: 3

A tejfölt habosra keverjük a sóval, borssal, az összemorzsolt friss kerti zsázsa- vagy turbolyafűvel, valamint a konyakkal. Mindezt lazán összedolgozzuk, és betöltjük a dinnye héjába, majd hűtőszekrénybe tesszük.

Lépés: 4

Tálaláskor egy mély üvegtálba apróra tört jeget rakunk, ebbe állítjuk a töltött dinnyét, és rátesszük a tetejét is. Maradék anyagaival díszítjük, a dekoratív tálalásra itt is érdemes külön gondot fordítani.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    529 kcal
  • Fehérje

    34 g
  • Zsír

    20 g
  • Szénhidrát

    44 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Sangria bólé
Sangria bólé

A gyümölcsöket karikákra vágjuk, felnegyedeljük, és egy edénybe tesszük.

Close