Kahlúa kávélikőr házilag
2013-03-12- Várható: 2 liter Kahlúa kávélikőr
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 10perc
- Kész: 336:15 óra
Kahlúa = rum alapú mexikói kávélikőr
Néhány koktél, amelyben Kahlúa kávélikőr is felhasználásra kerül: Mudblood, Chocolate Blow Job Shot
Hozzávalók:
- 2/3 csésze instant kávé
- 2 csésze forró víz
- 2 csésze barna cukor
- 2 csésze fehér cukor (kristálycukor)
- 3 csésze vodka
- 1/4 csésze tejkaramella likőr, opcionális (Butterscotch Schnapps, pl.: Bols vagy DeKuyper)
- 1 teáskanál vanília kivonat vagy 1 vaníliarúd
1 csésze = 2,5 dl = 22.68 dkg
Elkészítés:
Lépés: 1
Rakjuk az instant kávét egy nagy üvegtálba, és öntsük rá a forró vizet, majd keverjük meg.
Lépés: 2
Adjuk hozzá a cukrokat, és kevergessük addig, míg ki nem hűl. A cukor nem fog teljesen felolvadni, de ez így rendben is van.
Lépés: 3
Keverjük hozzá a vodkát, a tejkaramella likőrt (kihagyható), és az 1 teáskanálnyi vanília kivonat vagy helyette az 1 rúd vaníliát.
Lépés: 4
Fedjük le a tálat, és hagyjuk állni szobahőmérsékleten körülbelül két hétig. Keverjük meg minden nap vagy néhány naponta.
Lépés: 5
Vegyük ki a tálból a vanília rudat (ha azt használtuk fel), és egy tölcsér segítségével töltsük át az italt üvegpalackokba.
Lépés: 6
Fedjük le a palackok tetejét, és tároljuk a kávélikőrt hűtőszekrényben, max. 6-8 hónapig.
Átlag értékelés
(5 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet