Kínai zöldséges, csípős csirke tojásos-zöldborsós rizzsel

2013-10-25
Kínai zöldséges, csípős csirke tojásos-zöldborsós rizzsel
  • Várható: 2 adag Kínai zöldséges, csípős csirke tojásos-zöldborsós rizzsel
  • Felszolgálás: 2 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 45perc

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db hegyes csípős zöldpaprika
  • 1 db pirospaprika
  • 2 db chilipaprika
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 db barna csiperkegomba
  • 1 db shiitake gomba
  • kis darab gyömbér
  • koriander
  • szója szósz
  • édes-csípős chiliszósz
  • őrölt chilipaprika
  • őrölt fekete bors
  • kínai fűszerkeverék
  • szecsuáni bors
  • balzsamecet
  • olívaolaj
  • 1/2 pohár rizs
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál zöldborsó

Elkészítés:

Lépés: 1

A csirkemellet és a zöldségeket hosszú csíkokra vágom, a gyömbért aprítom. A húst beleforgatom a fűszerezett szója és ecet keverékébe. Közben a rizst a borsóval megfőzöm.

Lépés: 2

Egy wokban olajat hevítek, ebben először a felvert tojást sütöm meg, majd kanállal aprítom, s a rizshez keverem. Ezután öntök bele megint egy kevés olajat, beleteszem a húst, majd kis idő után a zöldségeket is, s puhára párolom.

Lépés: 3

Tálaláskor teszek a tányérra rizst, s rápakolok egy kupac zöldséges húst. Locsolok rá még chiliszószt.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Gesztenyés csirkeragu

A csirkecombokat az előkészítés után kicsontozzuk, és vékony csíkokra vágjuk.

Close