Olívás csirke gyömbéres-citromos mártással

2014-05-31
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Olívás csirke gyömbéres-citromos mártással 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 1:30 óra
  • Kész: 1:40 óra

Hozzávalók:

  • 2 db kb. 1,20 kg csirke
  • 1 dl olíva- vagy finom étolaj
  • 150 g vöröshagyma
  • 50 g fokhagyma
  • 10 g só
  • 2 g törött bors
  • 100 g kék olíva
  • 1 g sáfrány
  • 2 g őrölt gyömbér
  • 2 db citrom

Elkészítés:

Lépés: 1

A fiatal csirkéket a megtisztítás után - előző nap - felnegyedeljük, és sózás után a hűtőszekrénybe tesszük.

Lépés: 2

Felhasználáskor az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a frissen őrölt borsot, a sáfrányt, az őrölt gyömbért, majd kevés vízzel felengedve lepirítjuk a saját zsírjára.

Lépés: 3

A csirkedarabokat beletéve, fedő alatt pároljuk, mielőtt teljesen megpuhulna, hozzáadjuk a mosott és negyedelt, hámozott citromot, és a mag nélküli kék olívát. Jól kiforraljuk, és ha kell utánborsozzuk, -sózzuk.

Tipp:

Köretnek banános rizsgombóc vagy párolt rizs adható, ezt a marokkói eredetű szárnyasételt persze mindig tűzforrón kell tálalni.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szőlőszemek szárnyasmájjal és borókával flambírozva

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyümölcsökkel ékesített kacsa

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Barackos csirkemell nyárson

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Csirkecombok ribizliben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gesztenyés csirkeragu

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    699 kcal
  • Fehérje

    111 g
  • Zsír

    101 g
  • Szénhidrát

    109 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Szilvadzsem mogyoróval
Szilvadzsem mogyoróval

A kék szilvát bő vízben, többször is átmossuk, kimagozzuk és ledaráljuk.

Close