Szőlőszemek szárnyasmájjal és borókával flambírozva

2015-12-14
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Szőlőszemek szárnyasmájjal és borókával flambírozva 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 1:15 óra
  • Kész: 1:25 óra

Hozzávalók:

  • 800 g szárnyasmáj
  • 200 g szőlőszem
  • 10 g borókabogyó
  • 50 g vaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl kész szójamártás
  • 1 dl konyak
  • 5 g frissen őrölt bors

Hozzávalók (körethez):

  • 150 g gomba
  • 280 g rizs
  • 5 g sáfrány
  • 50 g zsiradék
  • 100 g gyöngy- vagy póréhagyma

Elkészítés:

Lépés: 1

A szárnyasmájat elválasztjuk a szívtől, az utóbbit másra használjuk fel.

Lépés: 2

A vajat felforrósítjuk, rátesszük a májat és mindkét oldalát átsütjük, kissé véresre hagyva kiszedjük az edényből.

Lépés: 3

Ebbe a zsiradékba tesszük a durván darált borókabogyót, és a levét elfőzzük. Hozzátesszük a megmosott szőlőszemeket, leöntjük az előmelegített konyakkal, meggyújtjuk vendégeink gyönyörűségére, és étvágyukat is tovább fokozzuk ezáltal, majd hozzátesszük a szójamártást és a tejszínt.

Lépés: 4

Frissen őrölt borssal fűszerezzük, és mártássűrűségűre forraljuk be.

Lépés: 5

Visszatesszük az elősütött májat - finomabb, de drágább, ha libamájat használunk - és összeforraljuk, ezután sózzuk meg.

Lépés: 6

Gombával, gyöngyhagymával és sáfránnyal főzött rizskörettel tálaljuk.

Tipp:

Saját mártásával adjuk az asztalra a frissen készülő, finom, keletről származó ételkülönlegességet.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    798 kcal
  • Fehérje

    107 g
  • Zsír

    89 g
  • Szénhidrát

    108 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Olívás csirke gyömbéres-citromos mártással

A fiatal csirkéket a megtisztítás után - előző nap - felnegyedeljük, és sózás után a hűtőszekrénybe tesszük.

Close