Karácsonyi mézeskalács
2013-12-02- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Karácsonyi mézeskalács 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 60perc
- Kész: 1:10 óra
Borajánló: félédes, minőségi vörösbor
Hozzávalók (tésztához):
- 25 dkg méz
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 db egész tojás
- 1 db tojás sárgája
- 50 dkg liszt
- 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 db narancs reszelt héja
- 1 dkg fahéj
- 1 dkg őrölt szegfűszeg
Hozzávalók (díszítéshez):
- 1 dl tejföl
- 1 dl tojás sárgája
Elkészítés:
Lépés: 1
A kézmeleg mézben feloldjuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, egy egész tojást és egy tojássárgáját. Reszelt citromhéjjal, reszelt narancshéjjal, fahéjjal és őrölt szegfűszeggel ízesítjük, majd hozzáadjuk a megszitált lisztet és a szódabikarbónát.
Lépés: 2
Simára gyúrjuk, 30 percig pihentetjük, majd fél centi vastagságúra kinyújtjuk. Különféle formákat szúrunk ki a tésztából, a tetejét tetszőlegesen díszítjük tejfölös tojássárgájával.
Lépés: 3
Előmelegített sütőben, 160 °C-on, körülbelül 10-15 percig sütjük.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1098,5 kcal -
Fehérje
19,4 g -
Zsír
107,7 g -
Szénhidrát
99,3 g -
Rost
0,9 g