Flaming Sambuca koktél

2013-01-28
  • Várható: Flaming Sambuca koktél 1 főre
  • Felszolgálás: 1 fő
  • Előkészületi idő: 2perc
  • Elkészítési idő: 3perc
  • Kész: 5perc

Vigyázat, lángoló koktél!
Készítése fokozott elővigyázatosságot igényel!

Pohár: old fashioned (vastag falú)

Díszítés: nincs

Hozzávalók:

  • 3 cl Sambuca (ánizs ízű likőr)
  • 1 öntet kávélikőr (pl.: Kahlúa) vagy 3 pörkölt kávészem (hagyományos mód)

A három kávészem sem a véletlen műve, hiszen a hagyomány szerint az egészség, a boldogság és a gazdagság hármasát jelentik.

Elkészítés:

Lépés: 1

Elsőként elkészítjük a belélegzéshez szükséges szalvétát úgy, hogy annak egyik végét átbökjük egy L alakú szívószállal, hogy annak vége felfelé álljon.

Lépés: 2

Tegyünk egy öntet kávélikőrt a vastag falú whiskeys (old fashioned) pohárba, vagy ha hagyományos módon készítjük, akkor 3 pörkölt kávészemet.

Lépés: 3

Öntsük az ánizs likőrt (sambuca) egy talpas brandys (snifter) pohárba, és gyújtsuk meg a likőrt, majd óvatosan tegyük a pohár peremét srégen a whiskeys pohár tetejére.

Lépés: 4

A pohár talpát megfogva, kezdjük el szép lassan egy irányba forgatni a poharat, és forgassuk körbe teljesen kb. 3-szor. Végig legyünk körültekintőek!

Lépés: 5

Egyetlen mozdulattal öntsük (bátrabbak megemelhetik a poharat, és magasabbról is beleönthetik) a brandys pohárból át a lángoló italt a whiskeys pohárba de úgy, hogy az áttöltés után fordítsuk rá egyből a brandys pohár tetejét néhány másodpercig a whiskeys pohár tetejére (ezáltal a láng is eloltódik), és a brandys poharat lefelé fordítva rakjuk rá a korábban szívószállal elkészített szalvéta közepére, ahonnan a szívószál vége is kiáll.

Lépés: 6

Elsőként kortyoljunk bele (nagyon meleg Sambuca okozhat égési sérülést), és igyuk meg az italt (ha kávészemekkel fogyasztjuk, akkor vegyük nyugodtan a szemeket a szánkba, mivel könnyedén szét is rághatók, amellyel fokozni lehet az ánizs íz hatását), és rögtön utána szívószál segítségével szippantsunk a pohár alól.

Videó (elkészítés és fogyasztás):

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Őszi barackbólé

    Őszi barackbólé

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Teapuncs arábiából

  • Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

    Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

  • Lynchburg Lemonade koktél

    Lynchburg Lemonade koktél

  • Fuzzy Navel koktél

    Fuzzy Navel koktél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vajban sült, tejszínes, mogyorós busa filé, petrezselymes krumplival
Vajban sült, tejszínes, mogyorós busa filé, petrezselymes krumplival (saját recept)

A busából kellő fűszerezés után, finom sült hal készíthető.

Close