Rakott karfiol

2014-01-23
Rakott karfiol
  • Várható: 4 adag Rakott karfiol
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 1:10 óra
  • Kész: 1:20 óra

Borajánló: félszáraz minőségi fehérbor

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • csipet étkezési só
  • csipet cukor
  • 1 dl napraforgó étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg darált sertéshús
  • csipet bors
  • csipet majoránna
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg búzafinomliszt
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejföl

Elkészítés:

Lépés: 1

A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, majd sós, cukros vízben roppanósra főzzük. A levét leszűrjük.

Lépés: 2

Az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, a lereszelt fokhagymát, és a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, és kevés víz hozzáadásával fedő alatt 20 perc alatt megpároljuk.

Lépés: 3

Elkészítjük a besamelmártást: a vajat pezsdülésig forrósítjuk, a liszttel együtt 1-2 percig pirítjuk, felengedjük a forró tejjel, és lassú tűzön krémmé keverjük. A tejfölt a tojással, a reszelt sajttal és a még meleg mártással együtt simára keverjük.

Lépés: 4

A megfőtt karfiol felét tűzálló tálba helyezzük, a darált húst egyenletesen elosztjuk rajta, a karfiol másik felével beborítjuk, majd a mártással meglocsoljuk. 180 °C-on 15 perc alatt megsütjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyümölcsös sertésragu cukkínivel

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1302 kcal
  • Fehérje

    56,5 g
  • Zsír

    94,4 g
  • Szénhidrát

    51,9 g
  • Rost

    4,2 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Ananászos sonkacipó

A füstölt sovány sonkát, a sovány sertés- és marhahúst, finom tárcsán többször ledaráljuk, minél pépesebbre.

Close