Meleg kávépuding

2014-09-22
Meleg kávépuding
  • Várható: Meleg kávépuding 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 20perc
  • Elkészítési idő: 50perc
  • Kész: 1:10 óra

Hozzávalók:

  • 0,5 liter tejszín
  • 2 dl erős kávé főzete
  • 100 g liszt
  • 100 g vaj
  • 50 g cukor
  • 4 tojás

Elkészítés:

Lépés: 1

Felhevítjük a lisztet a megolvasztott vajban, majd állandó kevergetés közben felöntjük a forró kávéfőzettel és a megmelegített tejszínnel.

Lépés: 2

Jól kiforraljuk - hogy az edény falától elváljon -, belekeverjük a cukrot és a tojások sárgáját - immár a tűzről levéve.

Lépés: 3

A tojásfehérjék kemény habjával lazítsuk, vigyázva keverjük hozzá, majd a kivajazott pudingformákba töltve, vízfürdőbe állítva a sütőben szúrópróbáig gőzöljük.

Lépés: 4

Mazsolás kávémártással vagy meleg csokoládéval adjuk asztalra.

A feltüntetett tápérték információk a mártások nélkül értendők!

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    777 kcal
  • Fehérje

    17 g
  • Zsír

    45 g
  • Szénhidrát

    60 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kávétorta cukrozott cseresznyével
Kávétorta másképpen

A kész, barna piskótakarikát három egyforma széles lappá vágjuk.

Close