Nyírségi gombócleves

2013-06-20
Nyírségi gombócleves
  • Várható: Nyírségi gombócleves 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 60perc
  • Kész: 1:05 óra

Hozzávalók (leveshez):

  • 50 dkg pulykacomb
  • 20 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 10 dkg zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • csipet só
  • csipet fehér bors
  • csipet szárnyas fűszerkeverék
  • csipet rozmaring
  • 5 dkg vaj
  • csipet petrezselyemzöld
  • 15 dkg gomba
  • 1 db citrom
  • 2 dl tejszín
  • 0,5 dl citromlé

Hozzávalók (burgonyagombóchoz):

  • 30 dkg burgonya
  • csipet só
  • csipet bors
  • 15 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

Lépés: 1

A gombóc elkészítéséhez a burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, összetörjük. Hozzáadjuk a sót, a borsot, a tojást, a vajat és a lisztet. Sós vízben gombócokat főzünk belőle.

Lépés: 2

A húst apró kockákra vágjuk, majd hideg vízbe feltesszük főni. Ezután feldaraboljuk a zöldségeket. Mikor a hús felforrt, leszedjük róla a habot, majd hozzáadjuk a szeletelt zöldségféléket. Sóval, borssal, rozmaringgal és szárnyas fűszerkeverékkel ízesítjük, majd 25-30 perc alatt összefőzzük.

Lépés: 3

Vajas, petrezselymes rántást készítünk a leveshez, majd a kockára vágott gombát és a gombócokat is hozzáadjuk, és együtt felforraljuk. Szükség esetén utánízesítjük. A tűzről levéve, közvetlenül a tálalás előtt belekeverjük a tejszínt és a citromlevet is.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(3 / 5)

3 5 2
Értékelje a receptet

2 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Avokádó krémleves

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Kalória

    672,2 kcal
  • Fehérje

    41,5 g
  • Zsír

    26,2 g
  • Szénhidrát

    67,7 g
  • Rost

    3 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Eper vörösborzselében
Eper vörösborzselében

Az egészséges eperszemeket megmossuk, lecsumázzuk és félbevágjuk.

Close