Nyírségi gombócleves
2013-06-20- Várható: Nyírségi gombócleves 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 60perc
- Kész: 1:05 óra
Hozzávalók (leveshez):
- 50 dkg pulykacomb
- 20 dkg sárgarépa
- 10 dkg fehérrépa
- 10 dkg zeller
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- csipet só
- csipet fehér bors
- csipet szárnyas fűszerkeverék
- csipet rozmaring
- 5 dkg vaj
- csipet petrezselyemzöld
- 15 dkg gomba
- 1 db citrom
- 2 dl tejszín
- 0,5 dl citromlé
Hozzávalók (burgonyagombóchoz):
- 30 dkg burgonya
- csipet só
- csipet bors
- 15 dkg liszt
- 1 db tojás
- 5 dkg vaj
Elkészítés:
Lépés: 1
A gombóc elkészítéséhez a burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, összetörjük. Hozzáadjuk a sót, a borsot, a tojást, a vajat és a lisztet. Sós vízben gombócokat főzünk belőle.
Lépés: 2
A húst apró kockákra vágjuk, majd hideg vízbe feltesszük főni. Ezután feldaraboljuk a zöldségeket. Mikor a hús felforrt, leszedjük róla a habot, majd hozzáadjuk a szeletelt zöldségféléket. Sóval, borssal, rozmaringgal és szárnyas fűszerkeverékkel ízesítjük, majd 25-30 perc alatt összefőzzük.
Lépés: 3
Vajas, petrezselymes rántást készítünk a leveshez, majd a kockára vágott gombát és a gombócokat is hozzáadjuk, és együtt felforraljuk. Szükség esetén utánízesítjük. A tűzről levéve, közvetlenül a tálalás előtt belekeverjük a tejszínt és a citromlevet is.
Átlag értékelés
(3 / 5)
2 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Kalória
672,2 kcal -
Fehérje
41,5 g -
Zsír
26,2 g -
Szénhidrát
67,7 g -
Rost
3 g