Vörösboros Jókai bableves csipetkével

2014-03-03
Vörösboros Jókai bableves csipetkével
  • Várható: 8 adag Vörösboros Jókai bableves csipetkével
  • Felszolgálás: 8 fő
  • Előkészületi idő: 20perc
  • Elkészítési idő: 3:00 óra
  • Kész: 3:20 óra

Az igazi Jókai bableves csülökkel készül, de nekem ez volt most itthon.

Hozzávalók:

  • 50 dkg füstölt karaj
  • 25 dkg csabai füstölt parasztkolbász
  • 75 dkg tarka bab
  • 4 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 kicsi zeller
  • 2 db burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 6 db chili
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • 1 db füstölt leveskocka
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős paprika
  • 2 dl tejföl
  • olaj
  • 3 púpozott kanál liszt (rántáshoz)
  • 1 db tojás
  • 5 púpozott kanál liszt (csipetkéhez)
  • 2 dl vörösbor

Elkészítés:

Lépés: 1

A babot előző nap beáztatom. A karajt felkockázom, felteszem főni két és fél liter vízben.

Lépés: 2

Elkészítem a csipetkét, hagyom száradni.

Lépés: 3

Megpucolom a zöldségeket, a répákat karikára, a zellert és a krumplit kockára vágom, a hagymákat, petrezselymet aprítom, 2 db chilit felvágok, felkarikázom a kolbászt.

Lépés: 4

Másfél óra elteltével hozzáadom a babot és a zöldségeket, fűszerezem. Elkészítem a rántást.

Lépés: 5

Amikor minden megfőtt, belerakom a kolbászt, beleöntöm a vörösbort, beleszaggatom a csipetkét, belekeverem a rántást.

Lépés: 6

Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek rá két kanál tejfölt, s egy chilit.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

  • Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

    Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Viva Passoa koktél
Viva Passoa koktél

Töltsük meg a poharat jégkockákkal.

Close