Zöldfűszeres sertésszűz filé roston sütve

2013-12-17
Zöldfűszeres sertésszűz filé roston sütve
  • Várható: 4 adag Zöldfűszeres sertésszűz filé roston sütve
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 2:15 óra
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 2:45 óra

Borajánló: félédes, minőségi vörösbor

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertésszűz
  • csipet só
  • 1 csokor kapor
  • 1 csomag újhagyma
  • csipet kakukkfű
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 ágacska rozmaring
  • 5 szem borókabogyó
  • 1 dl olaj
  • 6 evőkanál erdei gyümölcs lekvár
  • 2 dl vörösbor
  • 80 dkg zöld spárga
  • 4 db sárgarépa
  • 80 dkg karfiol

Elkészítés:

Lépés: 1

A sertésszüzet megmossuk, besózzuk.

Lépés: 2

A kaporból, az újhagymából, a kakukkfűből, a petrezselyemzöldből, a fokhagymából, a rozmaringból, a borókabogyóból olaj hozzáadásával, botmixerrel pépet készítünk. A húst ebben a pácban 1-2 órát érleljük. Ha kész, a húst kivéve hozzáadjuk a páchoz a lekvárt és a vörösbort.

Lépés: 3

A spárgát, a sárgarépát és a karfiolt külön-külön sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

Lépés: 4

A húst forró serpenyőben, állandó forgatással pár perc alatt elősütjük, majd hozzáöntjük a pácot. 10 perc alatt lefedve, lassú tűzön készre pároljuk. A megfőtt húst kivesszük a serpenyőből, a pácot leszűrjük.

Lépés: 5

Tálalásnál a húst felszeletelve, a mártással és a főtt zöldségekkel kínáljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    826,4 kcal
  • Fehérje

    47,1 g
  • Zsír

    38,8 g
  • Szénhidrát

    57,7 g
  • Rost

    6,8 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Csukapörkölt

A megtisztított csukát kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk és besózzuk. A hagymát megtisztítjuk, a paprikát kicsumázzuk, mindkettőt apróra vágjuk.

Close