Hideg túrólepény szilvásan
2016-02-09- Várható: 24 db Hideg túrólepény szilvásan
- Felszolgálás: 6-8 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 1:20 óra
- Kész: 1:30 óra
Hozzávalók (tésztához):
- 500 g étkezési tehéntúró
- 4 tojás
- 100 g cukor
- 60 g szójaliszt
- 10 g sütőpor
- 20 g vaníliás cukor
Hozzávalók (töltelékhez):
- 750 g szilva
- 1 db citrom
- 2 cl rum
- 50 g porcukor
- 100 g vaj
- 50 g zsemlemorzsa
Elkészítés:
Lépés: 1
Az áttört túrót a tojások sárgájával, a porcukorral, a sütőporral és a vaníliás cukorral jól összedolgozzuk, beleszitáljuk a szójalisztet, és hozzáadjuk a tojásfehérjék felvert habját.
Lépés: 2
Jól kivajazott zománcos sütőlapot - vagy más tűzálló tálat - megtöltünk a túrómassza kétharmad részével, és megszórjuk a fele zsemlemorzsával. Erre a rétegre kerül a rumban megáztatott citrom héja és a szűrt levével elkevert, magozott szilva a porcukorral. Ismét zsemlemorzsa és a maradék túrómassza kerül rá, majd bőven olvasztott vaj.
Lépés: 3
Előmelegített 200-210 °C-os sütőben szúrópróbáig sütjük. Huszonnégy kockára vágjuk, hidegen adjuk asztalra.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
159 kcal -
Fehérje
90 g -
Zsír
10 g -
Szénhidrát
27 g