Baileys Creme Caramel Latte
2013-05-23- Várható: 1 adag Baileys Creme Caramel Latte
- Felszolgálás: 1 fő
- Előkészületi idő: 4perc
- Elkészítési idő: 2perc
- Kész: 6perc
Kávékülönlegesség – kávé különleges ír krémlikőrrel
Pohár/csésze: füles kávés üvegpohár vagy kávés csésze
Kiegészítés/Díszítés: tejhab, csokoládéforgács
Hozzávalók:
- 2 cl Presszókávé (eszpresszó)
- 5 cl Baileys Creme Caramel (különleges ízesítésű ír krémlikőr)
- gőzölt tej
Elkészítés:
Lépés: 1
Főzzünk le kb. egy adag presszókávét (7 g őrölt kávé felhasználásával kb. 2,5-3.5 cl kávé készíthető), amit aztán öntsünk át a füles kávés üvegpohárba vagy a csészébe.
Lépés: 2
Adjuk hozzá a különleges ízesítésű ír krémlikőrt (Baileys Creme Caramel).
Lépés: 3
Habosítjuk meg a tejet egy hőálló edényben, a kávégép habosító fejének segítségével, és töltsük fel gőzölt tejjel az üvegpoharat vagy csészét.
Lépés: 4
Krémesítsük a tejet a hőálló edényben, azaz körkörös mozdulatokkal, és időnként megütögetve az edény alját készítsünk tejhab krémet, amiből öntsük át az üvegpohárba vagy csészébe.
Lépés: 5
Szórjunk csokoládéforgácsot a kávékülönlegesség tetejére.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet