Baileys Creme Caramel Latte

2013-05-23
  • Várható: 1 adag Baileys Creme Caramel Latte
  • Felszolgálás: 1 fő
  • Előkészületi idő: 4perc
  • Elkészítési idő: 2perc
  • Kész: 6perc

Kávékülönlegesség – kávé különleges ír krémlikőrrel

Pohár/csésze: füles kávés üvegpohár vagy kávés csésze

Kiegészítés/Díszítés: tejhab, csokoládéforgács

Hozzávalók:

  • 2 cl Presszókávé (eszpresszó)
  • 5 cl Baileys Creme Caramel (különleges ízesítésű ír krémlikőr)
  • gőzölt tej

Elkészítés:

Lépés: 1

Főzzünk le kb. egy adag presszókávét (7 g őrölt kávé felhasználásával kb. 2,5-3.5 cl kávé készíthető), amit aztán öntsünk át a füles kávés üvegpohárba vagy a csészébe.

Lépés: 2

Adjuk hozzá a különleges ízesítésű ír krémlikőrt (Baileys Creme Caramel).

Lépés: 3

Habosítjuk meg a tejet egy hőálló edényben, a kávégép habosító fejének segítségével, és töltsük fel gőzölt tejjel az üvegpoharat vagy csészét.

Lépés: 4

Krémesítsük a tejet a hőálló edényben, azaz körkörös mozdulatokkal, és időnként megütögetve az edény alját készítsünk tejhab krémet, amiből öntsük át az üvegpohárba vagy csészébe.

Lépés: 5

Szórjunk csokoládéforgácsot a kávékülönlegesség tetejére.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Őszi barackbólé

    Őszi barackbólé

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Teapuncs arábiából

  • Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

    Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

  • Lynchburg Lemonade koktél

    Lynchburg Lemonade koktél

  • Fuzzy Navel koktél

    Fuzzy Navel koktél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Meggylikőrben-jégben pácolt gyümölcssaláta
Meggylikőrben-jégben pácolt gyümölcssaláta

A citromokat megmossuk, cikkekre vágjuk, majd üvegtálban összekeverjük a narancslével, a mézzel és a meggylikőrrel.

Close