Triple Sec narancslikőr házilag
2013-04-17- Várható: 1 üveg Triple Sec narancslikőr
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 35perc
- Kész: 96:45 óra
Keserédes narancslikőr, melyet szárított narancshéjból készítenek.
Néhány koktél, amelyben Triple Sec narancslikőr is felhasználásra kerül: Cosmopolitan, Margarita, Black Widow, Tokyo Tea
Hozzávalók:
- 3 csésze vodka (kb. 72 cl-nyi)
- 3 narancs héja (darabolva)
- 3 citrom héja (darabolva)
Hozzávalók (cukorsziruphoz):
- 2 csésze cukor
- 2 csésze víz
1 csésze = 2,5 dl = 22.68 dkg
Elkészítés:
Lépés: 1
Hámozzuk le a narancsok és citromok héját úgy, hogy ne maradjon sok belső fehér héj rajtuk, és daraboljuk is fel őket.
Lépés: 2
Rakjuk bele a darabolt héjakat egy üvegpalackba, és egy tölcsér segítségével töltsük fel vodkával.
Lépés: 3
Zárjuk le az üveget, és rakjuk a hűtőbe legalább 4 napig (de inkább pár nappal tovább), míg a héjak hámlani nem kezdenek.
Lépés: 4
Miután megtörtént az infúzió (a héjak magukba szívták az alkoholt), készítsük el a cukorszirupot úgy, hogy egy edényben felteszünk vizet forralni, majd benne folyamatos kevergetés mellett (lassú tűzön) feloldjuk az azonos arányú cukrot.
Lépés: 5
Vegyük le a cukorszirupot a tűzről és hagyjuk teljesen kihűlni.
Lépés: 6
Egy befőttes üvegbe a feléig töltsünk cukorszirupot, majd az üveg tetejére rakjunk kávé filtert, és gumival rögzítsük le.
Lépés: 7
A befőttes üvegbe szűrjünk a narancsos vodkából, és kávé filtert eltávolítva, zárjuk le a tetejét, majd rázzuk meg kb. 30 másodpercig.
Lépés: 8
A befőttes üvegből öntsük át a Triple Sec-et egy tölcsér segítségével üvegpalackba, és tároljuk a hűtőbe.
Átlag értékelés
(4.7 / 5)
3 ember értékelte ezt a receptet
Szerző: Inasi Róbert on 2013.július 30.
Sajnos nem lett a legfinomabb meg nem is hasonlított ízre a Triple Sec-re, ki is borítottam találtam másik receptet de, azért köszi a receptet.:)
Szerző: Gasztro Trend on 2013.július 31.
Kedves Róbert!
Sajnáljuk, hogy nem vált be a recept. Az oldalunkon található receptek egy részét még mi sem készítettük el, viszont megbízható forrásokból vettük át.
Ha úgy érzi, hogy szívesen megosztaná másokkal is bevált receptjét, akkor nyugodtan küldje be a “Recept beküldése” menüpont alatt, vagy küldje el közvetlen email címünkre, melyet a “Kapcsolat” menüpont alatt találhat.
Előre is köszönjük!
Üdvözlettel,
Gasztro Trend szerkesztőség
Szerző: Enikő on 2015.november 16.
Nekem bevált, ízlett mindenkinek (magában is, koktélokban is jól működött), elfogyott, és holnap készítek egy újabb adagot. :) Köszi a receptet!