Teapuncs arábiából

2015-02-23
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Teapuncs arábiából 4-6 személyre
  • Felszolgálás: 4-6 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 45perc
  • Kész: 50perc

Hozzávalók:

  • 5 g Orange Pekoe tealevél
  • 1 liter rosé vörösbor
  • 4 dl arab rum vagy kuszkusz
  • 600 g narancs
  • 100 g cukor
  • 5 g egész fahéj
  • 5 g szegfűszeg
  • 1 db citrom

Elkészítés:

Lépés: 1

Hat deci vizet felforralunk, és ráöntjük a cserépedényben levő narancsos tealevélre, és lefedve öt percig állni hagyjuk.

Lépés: 2

A cukrot egy tűzálló tálban karamellé pirítjuk, beletesszük a fűszereket, meglocsoljuk az előmelegített rummal és ellángoltatjuk.

Lépés: 3

A forró roséborral és a szűrt teafőzettel felöntjük. A narancs szűrt levével továbbízesítjük, előmelegített puncsos poharakba szedjük, amelyek oldalára egy-egy citromgerezdet teszünk, és így adjuk az asztalra.

Tipp:

Nagyobb mennyiség készítésekor látványosabb, ha a vendégek előtt készítjük – főleg a szilveszter éjjeli puncsszokásokat figyelembe véve – csúcspontja lesz az ünnepi összejöveteleknek.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Őszi barackbólé

    Őszi barackbólé

  • Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

    Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

  • Lynchburg Lemonade koktél

    Lynchburg Lemonade koktél

  • Fuzzy Navel koktél

    Fuzzy Navel koktél

  • Chocolate Raspberry Martini koktél

    Chocolate Raspberry Martini koktél

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    984 kcal
  • Fehérje

    74 g
  • Zsír

    19 g
  • Szénhidrát

    159 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Sangria bólé
Sangria bólé

A gyümölcsöket karikákra vágjuk, felnegyedeljük, és egy edénybe tesszük.

Close