Fehérboros, tejfölös-borsos resztelt gomba rigate tésztával
2013-10-18- Várható: 3 adag Fehérboros, tejfölös-borsos resztelt gomba rigate tésztával
- Felszolgálás: 3 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 45perc
Hozzávalók:
- 30 dkg csiperkegomba
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 5 szál kakukkfű
- petrezselyem
- olívaolaj
- 1 dl fehérbor
- 2 dl tejföl
- só
- őrölt fekete bors
- 30 dkg Conchiglie Rigate (kagyló formájú tészta)
- jégsalátalevél
- 3 db paradicsom
Elkészítés:
Lépés: 1
A hagymákat, petrezselymet aprítom, a paprikát felkockázom, a gombát szeletelem.
Lépés: 2
Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a paprikát, végül a gombát, a petrezselymet, s kakukkfüvet, sózom, s bőségesen megszórom borssal.
Lépés: 3
Közben sós vízben megfőzöm a tésztát.
Lépés: 4
A gombára ráöntöm a bort, s hozzákeverem a tejfölt, leszűröm a tésztát.
Tálalás:
A tányérra szedek a gombapörköltből és a tésztából, a tányér szélére helyezek jégsalátaleveleket, rá egy paradicsomot, a tésztára pedig egy petrezselyemlevelet.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet