Fehérboros, tejfölös-borsos resztelt gomba rigate tésztával

2013-10-18
Fehérboros, tejfölös-borsos resztelt gomba rigate tésztával
  • Várható: 3 adag Fehérboros, tejfölös-borsos resztelt gomba rigate tésztával
  • Felszolgálás: 3 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 45perc

Hozzávalók:

  • 30 dkg csiperkegomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 5 szál kakukkfű
  • petrezselyem
  • olívaolaj
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl tejföl
  • őrölt fekete bors
  • 30 dkg Conchiglie Rigate (kagyló formájú tészta)
  • jégsalátalevél
  • 3 db paradicsom

Elkészítés:

Lépés: 1

A hagymákat, petrezselymet aprítom, a paprikát felkockázom, a gombát szeletelem.

Lépés: 2

Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a paprikát, végül a gombát, a petrezselymet, s kakukkfüvet, sózom, s bőségesen megszórom borssal.

Lépés: 3

Közben sós vízben megfőzöm a tésztát.

Lépés: 4

A gombára ráöntöm a bort, s hozzákeverem a tejfölt, leszűröm a tésztát.

Tálalás:

A tányérra szedek a gombapörköltből és a tésztából, a tányér szélére helyezek jégsalátaleveleket, rá egy paradicsomot, a tésztára pedig egy petrezselyemlevelet.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gőzben főtt gombócok sárgabarackkal, fehérbor mártással

  • Fusilli fehérboros, tejszínes gombával, medvehagymával és füstölt sajttal

    Fusilli fehérboros, tejszínes gombával, medvehagymával és füstölt sajttal

  • Tejfölös-túrós, sajtos quadretti sült szalonnával, fekete erdei sonkával

    Tejfölös-túrós, sajtos quadretti sült szalonnával, fekete erdei sonkával

  • Epres-szamócás, eperlikőrös tiramisu

    Epres-szamócás, eperlikőrös tiramisu

  • Fusilli kolbászos lecsóval

    Fusilli kolbászos lecsóval

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Mézes-fahéjas-narancsos kacsamell roston sült ananásszal és fűszeres burgonyával
Mézes-fahéjas-narancsos kacsamell roston sült ananásszal és fűszeres burgonyával

A kacsamellet megmossuk, bőrét éles késsel bevagdaljuk, majd besózzuk.

Close