Flaming Vulcano koktél

2013-04-25
Flaming Vulcano koktél
  • Várható: 1 tál Flaming Vulcano koktél
  • Felszolgálás: 2-3 fő
  • Előkészületi idő: 1perc
  • Elkészítési idő: 3perc
  • Kész: 4perc

Vigyázat, lángoló koktél!
Készítése fokozott elővigyázatosságot igényel!

Tiki ital, Egzotikus koktél

Pohár: vulcano bowl (vulkán kerámia tál)

Díszítés: ananász és narancsszeletek (negyedek) a tál peremére

Hozzávalók:

  • 3 cl Light Rum (fehér rum)
  • 3 cl Brandy
  • 12 cl narancslé
  • 12 cl ananászé
  • 6 cl édesítetlen citromlé
  • 6 cl mandula szirup
  • 3 cl 151 Proof Rum, a kráterba (magas alkoholtartalmú ital, pl.: Bacardi 151)

Elkészítés:

Lépés: 1

A magas alkoholtartalmú rum kivétel a többi hozzávalót keverjük össze egy turmixgépbe (blender) 2 gombócnyi tört jéggel, majd öntsük az italt a dekoratív kerámia tálba. Tetszés szerint rakhatunk a tálba néhány narancs és citromszeletet (karikákat).

Lépés: 2

Díszítsük a tál peremét ananász és narancsszeletekkel (negyedekkel).

Lépés: 3

Öntsük a tál középső (kráter) részébe a magas alkoholtartalmú rumot, majd gyújtsuk is meg, és lángolva, külön nagyon hosszú szárú színes szívószálakkal szervírozzuk.

Tipp:

Esetleg egy nagyobb ananász darab beletehető a tál középső (kráter) részébe.

Fontos!

Nagyon hosszú szárú szívószálakat adjunk az italhoz, hogy a fogyasztóknak ne kelljen közel hajolniuk a tál központ részéhez a kráterhez, amelyben lángol a rum.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Őszi barackbólé

    Őszi barackbólé

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Teapuncs arábiából

  • Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

    Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

  • Lynchburg Lemonade koktél

    Lynchburg Lemonade koktél

  • Fuzzy Navel koktél

    Fuzzy Navel koktél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Édes túróval töltött zsemle
Édes túróval töltött zsemle

A zsemlék felső harmadát egy éles késsel levágjuk, a belsejüket kivájjuk.

Close