Banánhajó

2012-11-11
Banánhajó
  • Várható: Banánhajó 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 20perc
  • Kész: 25perc

Kevés olyan valamire való cukrászdában jártam már, ahol nem volt banánhajó az étlapon. Ennek a desszertnek az elkészítése annyira egyszerű, hogy meglátják, nem is érdemes miatta cukrászdába menni.

Hozzávalók:

  • 4-4 gombóc csoki, vanília és eper fagylalt
  • 4 érett banán megpucolva
  • 5 dkg darált pisztácia
  • 4 koktélcseresznye

Hozzávalók (csoki öntethez):

  • 15 dkg minőségi étcsokoládé
  • 2 dl 20%-os tejszín
  • 5 dkg vaj (nem margarin)
  • 15 dkg cukor

Hozzávalók (vaníliás öntethez):

  • 2 dl hideg 20%-os tejszín
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés:

Lépés: 1

Először a csokoládé öntetet készítjük el, amelyhez gőz fölött olvassuk meg a hozzávalókat. Ha szép, homogén öntetet kaptunk, akkor tegyük félre, mert a felhasználás előtt úgyis pihennie kell néhány percet.

Lépés: 2

A vaníliás öntet elkészítése talán még egyszerűbb, csupán egy mixer segítségével fel kell verni a tejszínt, miközben hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Tejszín helyett egyébként használhatnak habfixet is – nekem a Hulala a kedvencem.

Lépés: 3

4 dekoratív kehelybe helyezzük bele a banánokat, és tegyünk rájuk 1-1 gombócot minden fagylaltból. A gyümölcs és a fagylaltgombócok tetejére jöhet a hideg vaníliás öntet, majd rájuk a meleg csokoládé öntet.

Lépés: 4

Mindezek után már csak annyi dolgunk van, hogy a banánhajókat koktélcseresznyével és a darált pisztáciával dekoráljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Chocolate Temptini koktél
Chocolate Temptini koktél

Töltsük bele a sékerbe a fehér rumot, a csokoládé likőrt (Creme de Cacao), és az eperlét, majd rázzuk jól össze.

Close