Banánhajó
2012-11-11- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Egyszerű
- Várható: Banánhajó 4 főre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 20perc
- Kész: 25perc
Kevés olyan valamire való cukrászdában jártam már, ahol nem volt banánhajó az étlapon. Ennek a desszertnek az elkészítése annyira egyszerű, hogy meglátják, nem is érdemes miatta cukrászdába menni.
Hozzávalók:
- 4-4 gombóc csoki, vanília és eper fagylalt
- 4 érett banán megpucolva
- 5 dkg darált pisztácia
- 4 koktélcseresznye
Hozzávalók (csoki öntethez):
- 15 dkg minőségi étcsokoládé
- 2 dl 20%-os tejszín
- 5 dkg vaj (nem margarin)
- 15 dkg cukor
Hozzávalók (vaníliás öntethez):
- 2 dl hideg 20%-os tejszín
- 2 teáskanál cukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés:
Lépés: 1
Először a csokoládé öntetet készítjük el, amelyhez gőz fölött olvassuk meg a hozzávalókat. Ha szép, homogén öntetet kaptunk, akkor tegyük félre, mert a felhasználás előtt úgyis pihennie kell néhány percet.
Lépés: 2
A vaníliás öntet elkészítése talán még egyszerűbb, csupán egy mixer segítségével fel kell verni a tejszínt, miközben hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Tejszín helyett egyébként használhatnak habfixet is – nekem a Hulala a kedvencem.
Lépés: 3
4 dekoratív kehelybe helyezzük bele a banánokat, és tegyünk rájuk 1-1 gombócot minden fagylaltból. A gyümölcs és a fagylaltgombócok tetejére jöhet a hideg vaníliás öntet, majd rájuk a meleg csokoládé öntet.
Lépés: 4
Mindezek után már csak annyi dolgunk van, hogy a banánhajókat koktélcseresznyével és a darált pisztáciával dekoráljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet