Almafánkok
2016-02-15- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: kb. 30 db Almafánk
- Felszolgálás: 8-10 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 3:00 óra
- Kész: 3:15 óra
Hozzávalók:
- 8 tojás
- 800 g liszt
- 0,5 liter tej
- 40 g élesztő
- 5 g só
- 140 g cukor
- 100 g mazsolaszőlő
- 100 g mogyoró
- 1 kg alma
- 1 db citrom
- 3 cl barackpálinka
- kb. 1 dl tejszín, zsír vagy olaj a sütéshez
Elkészítés:
Lépés: 1
A tejet meglangyosítjuk, és az élesztőt a cukorral felfuttatjuk benne.
Lépés: 2
A lisztet egy mély dagasztóedénybe szitáljuk, sózzuk, hozzáadjuk a felvert tojásokat.
Lépés: 3
Az almát a hámozás után - közben citromlébe tesszük - apróra daraboljuk, belekeverjük a barackpálinkában ázott mazsolaszőlőt, mindezeket lé nélkül a dagasztó-edénybe tesszük, és hozzáadjuk a felfuttatott élesztős tejet.
Lépés: 4
Jól kidolgozzuk, és ismét meleg helyre tesszük keleszteni.
Lépés: 5
Lisztezett deszkán kiszúrjuk - de ha szükséges, előzőleg kissé a tejszínnel is átverjük - és tetszés szerint forró olajba vagy zsírba, evőkanállal 180-190 °C-os zsiradékba szaggatjuk.
Lépés: 6
Mindkét oldalát szalagosra, pirosra sütjük, fahéjas porcukorban hempergetve vanília- vagy borhabbal melegen adjuk asztalra.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
273 kcal -
Fehérje
10 g -
Zsír
11 g -
Szénhidrát
13 g