Ananászos sonkacipó
2014-06-02- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Ananászos sonkacipó 6 személyre
- Felszolgálás: 6 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 1:30 óra
- Kész: 1:40 óra
Hozzávalók:
- 400 g füstölt sonka
- 200 g sovány marhahús
- 200 g sovány sertéshús
- 2 db zsemle
- 50 g vöröshagyma
- 10 g só
- 5 g őrölt bors
- 4 g frissen reszelt gyömbér
- 1 tojás
- 0,5 dl olaj
- 300 g ananászkarika-befőtt
Elkészítés:
Lépés: 1
A füstölt sovány sonkát, a sovány sertés- és marhahúst - esetleg még további 200 g pulyka-mellhúst - finom tárcsán többször ledaráljuk, minél pépesebbre.
Lépés: 2
Az ananászbefőtt levében megáztatjuk a zsemléket, kicsavarva hozzátesszük a pépesített húsokhoz. Sózzuk, borsozzuk, a gyömbérrel továbbízesítjük, majd hozzáadjuk a tojást, jól összedolgozzuk, és cipóalakra formázva, olajozott sütőlapra téve 180 °C-os sütőben mintegy tizenöt percig sütjük. Ekkor alufóliával letakarjuk, és rátesszük az ananászkarika másik felét is.
Lépés: 3
Harminc-negyven perces tovább-sütés után - 140 °C-ra csökkentett hőmérsékleten - elkészül a sonkacipó.
Tipp:
Főleg húsvét után készíthető a maradékok felhasználásával.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
582 kcal -
Fehérje
31 g -
Zsír
36 g -
Szénhidrát
126 g