Fusilli kolbászos lecsóval
2014-03-28- Várható: 3 tányér Fusilli kolbászos lecsóval
- Felszolgálás: 3 fő
- Előkészületi idő: 1perc
- Elkészítési idő: 20perc
- Kész: 21perc
Ez az étel az olasz-magyar barátság jegyében jött létre. Bár a lecsót az olaszok is kedvelik, csak ők ezt az ételt peperoni-nak hívják, s a sok chilitől csípősebb, mint a mi lecsónk.
A lecsó egyébként a télre eltett lecsó egyik utolsó darabja.
Hozzávalók:
- 1 üveg (50 dkg) lecsó
- 10 dkg csípős parasztkolbász
- 25 dkg fusilli tészta
- 4+3 db chilipaprika
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
Lépés: 1
A tésztát megfőzöm.
Lépés: 2
Közben a kolbászt felkarikázom, a lecsóhoz adom. Belevágok 4 chilit, fűszerezem.
Lépés: 3
Tálaláskor szedek a tányérra tésztát, rá lecsót. Díszítem egy chilivel.
Átlag értékelés
(1 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet