Medvehagymás paraszt rakott krumpli
2014-04-07- Várható: 4 tányér Medvehagymás paraszt rakott krumpli
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 55perc
- Kész: 1:10 óra
Hozzávalók:
- 1 csokor medvehagyma
- 10 db nagyobb burgonya
- 4 db tojás
- 5 dkg füstölt szalonna
- 15 dkg csípős parasztkolbász
- 2 db paprika
- 1 db kápia paprika
- 1 db paradicsom
- 1 vödör (85 dkg tejföl)
- 2 db tojás
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- 10 dkg trappista sajt
- 2 teáskanál zsemlemorzsa
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál napraforgó olaj
- 1/2 dl tej
- petrezselyem
- chiliszósz
Elkészítés:
Lépés: 1
A krumplikat és a tojásokat megfőzöm, majd megpucolom.
Lépés: 2
Egy serpenyőben megpirítom a felkockázott szalonnát, rákarikázom a krumplit, majd erre a szeletelt tojások felét, újabb krumpli karikák, majd megint kolbász. Közben fűszerezek. Jöhetnek az aprított medvehagymák, majd az újabb rétegek, végül a paprika és a paradicsom. Meglocsolom olajjal, fűszerezek.
Lépés: 3
A serpenyőt beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe. Közben lereszelem a sajtot.
Lépés: 4
30 perc elteltével kiveszem a serpenyőt, a krumplikra öntök egy kevés tejet, teszek rá vajat, rászórom a sajtot, visszateszem a sütőbe.
Lépés: 5
A kertben szedek petrezselymet, összevágom.
Lépés: 6
10 perc után átváltok grillfokozatra (200 C fok), s további 10 percig pirítom. Amikor már szép pirosas barna, rászórom a petrezselymet.
Lépés: 7
Tálaláskor szedek a tányérra egy szelet rakott krumplit, locsolok rá chiliszószt.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet