Csirke krémleves chilivel
2013-06-15- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Leves
- Nehézségi szint: Könnyű

- Várható: Csirke krémleves chilivel 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 4perc
- Elkészítési idő: 25perc
- Kész: 29perc
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- csipet gyömbér
- 40 dkg csirkemell filé
- csipet só
- 1 db chili paprika
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 10 dkg gomba
- 1 db vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 3 dl tejszín
Elkészítés:
Lépés: 1
A vajat felforrósítjuk. A csirkemellet megmossuk, vékony csíkokra vágjuk. Sóval, őrölt gyömbérrel fűszerezzük, bekenjük chilivel, majd a forró vajon megpirítjuk. Ha megpirult, a csirkemell felét kiszedjük, és félretesszük.
Lépés: 2
A sárgarépát, a fehérrépát és a gombát megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk. A zöldségek felét sós vízben megfőzzük, és tálalásig a félretett hús mellé tesszük. A zöldségek másik felét a szeletelt vöröshagymával és a petrezselyemzölddel együtt a csirkéhez adjuk, majd pár percig összepirítjuk. A megfőtt zöldségek levével felengedjük, és tovább főzzük. Mikor a zöldség és a csirkehús puhára főtt, a tejszínt hozzáadva felforraljuk, szükség esetén utánízesítjük.
Lépés: 3
A levest bot mixerrel (kézi mixer) krémmé keverjük, és újra felforraljuk.
Lépés: 4
A félretett csirkemell csíkokat és a zöldséget a krémlevesben tálaljuk. Chili paprikával és petrezselyemzölddel díszítjük.
Átlag értékelés
(5 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Kalória
588 kcal -
Fehérje
32,8 g -
Zsír
43,8 g -
Szénhidrát
13,8 g -
Rost
3,4 g