Csirke krémleves chilivel

2013-06-15
Csirke krémleves chilivel
  • Várható: Csirke krémleves chilivel 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 4perc
  • Elkészítési idő: 25perc
  • Kész: 29perc

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • csipet gyömbér
  • 40 dkg csirkemell filé
  • csipet só
  • 1 db chili paprika
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 10 dkg gomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3 dl tejszín

Elkészítés:

Lépés: 1

A vajat felforrósítjuk. A csirkemellet megmossuk, vékony csíkokra vágjuk. Sóval, őrölt gyömbérrel fűszerezzük, bekenjük chilivel, majd a forró vajon megpirítjuk. Ha megpirult, a csirkemell felét kiszedjük, és félretesszük.

Lépés: 2

A sárgarépát, a fehérrépát és a gombát megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk. A zöldségek felét sós vízben megfőzzük, és tálalásig a félretett hús mellé tesszük. A zöldségek másik felét a szeletelt vöröshagymával és a petrezselyemzölddel együtt a csirkéhez adjuk, majd pár percig összepirítjuk. A megfőtt zöldségek levével felengedjük, és tovább főzzük. Mikor a zöldség és a csirkehús puhára főtt, a tejszínt hozzáadva felforraljuk, szükség esetén utánízesítjük.

Lépés: 3

A levest bot mixerrel (kézi mixer) krémmé keverjük, és újra felforraljuk.

Lépés: 4

A félretett csirkemell csíkokat és a zöldséget a krémlevesben tálaljuk. Chili paprikával és petrezselyemzölddel díszítjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Kalória

    588 kcal
  • Fehérje

    32,8 g
  • Zsír

    43,8 g
  • Szénhidrát

    13,8 g
  • Rost

    3,4 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gazdag ember levese
Gazdag ember levese

A leveskockákat hideg vízbe tesszük, és felforraljuk. Mikor felforrt, megkóstoljuk, szükség szerint sóval ízesítjük.

Close