Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel
2014-06-21- Várható: Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 1:15 óra
- Kész: 1:25 óra
Hozzávalók:
- 800 g sertés szűzérme
- 400 g kínai gombakonzerv
- 400 g ananászbefőtt
- 350 g mandarinbefőtt
- 60 g vaj
- 30 g szója- vagy maniókaliszt
- 5 g só
- 5 g édeskömény a szárával
- 5 g őrölt gyömbér
- 1 g őrölt koriandermag
- 50 g aszalt szilva
- 1 dl tokaji aszú
- 240 g rizs
- 1 csokor francia petrezselyem (díszítéshez)
Elkészítés:
Lépés: 1
A sertésszűzérméket besózzuk, majd a felhevített vajra tesszük, mindkét oldalát átsütjük.
Lépés: 2
Hozzátesszük a megtisztított gombát - lehetőleg kínai gombakonzervet -, és ha a saját levét elfőtte, rátesszük az őrölt fűszereket, megszórjuk a szója- vagy maniókaliszttel, felengedjük a gyümölcsbefőttek levével. Mártás sűrűségűre forraljuk, hozzátesszük a gyümölcsöket, és a tokaji aszúval továbbízesítjük.
Lépés: 3
Tizenkétszer megmosott rizst - minél nagyobb szemű, annál szebben mutat - bő, sós vízben megfőzünk, leszűrjük, és ezzel tálaljuk a gyümölcsös ragut.
Tipp:
Kétezer éves kínai recept magyarosabb, átdolgozott garantáltan finom változata.
Ne készítsünk sokat egyszerre belőle, csak ha már mindenki az asztalnál ül, inkább a fogyasztója várjon, mint az étel az elfogyasztásra.
A rizs tetejére egy-egy kis francia petrezselyemszálat tegyünk díszítéskor.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
924 kcal -
Fehérje
64 g -
Zsír
29 g -
Szénhidrát
132 g