Thai ráksaláta
2013-01-02- Konyha: Thai
- Fogás: Hideg előétel
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Thai ráksaláta 4 főre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 35perc
Hozzávalók:
- 1 dl olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db grapefruit
- 5 dkg földimogyoró
- 20 dkg garnélarák
- 1 csokor mentalevél
- 1 csomag újhagyma
- 5 db piros chilipaprika
- 1 csipet koriander
- 5 dkg kókuszreszelék
Hozzávalók (öntethez):
- 1 dl szójaszósz
- 15 dkg barnacukor
- 3 db lime
Elkészítés:
Lépés: 1
Először elkészítjük az öntetet: a szójaszószt összekeverjük a barnacukorral és a lime-ok levével.
Lépés: 2
Az olajat wokban vagy serpenyőben felforrósítjuk, megpirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, majd egy üvegtálba tesszük.
Lépés: 3
A grapefruitot megmossuk, meghámozzuk és kifilézzük. A földimogyorót megtisztítjuk, majd durvára őröljük. A grapefruit-tal együtt hozzákeverjük a pirított hagymához, majd hozzáadjuk a kiolvasztott koktélrákot és a mentalevelet is.
Lépés: 4
Tálalásnál leöntjük az öntettel, majd újhagymával, piros chilipaprikával, korianderrel és reszelt kókusszal díszítjük.
Átlag értékelés
(4 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
646,1 kcal -
Fehérje
18,7 g -
Zsír
82,1 g -
Szénhidrát
16,7 g -
Rost
5,9 g