Thai ráksaláta

2013-01-02
Thai ráksaláta
  • Várható: Thai ráksaláta 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 35perc

Hozzávalók:

  • 1 dl olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db grapefruit
  • 5 dkg földimogyoró
  • 20 dkg garnélarák
  • 1 csokor mentalevél
  • 1 csomag újhagyma
  • 5 db piros chilipaprika
  • 1 csipet koriander
  • 5 dkg kókuszreszelék

Hozzávalók (öntethez):

  • 1 dl szójaszósz
  • 15 dkg barnacukor
  • 3 db lime

Elkészítés:

Lépés: 1

Először elkészítjük az öntetet: a szójaszószt összekeverjük a barnacukorral és a lime-ok levével.

Lépés: 2

Az olajat wokban vagy serpenyőben felforrósítjuk, megpirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, majd egy üvegtálba tesszük.

Lépés: 3

A grapefruitot megmossuk, meghámozzuk és kifilézzük. A földimogyorót megtisztítjuk, majd durvára őröljük. A grapefruit-tal együtt hozzákeverjük a pirított hagymához, majd hozzáadjuk a kiolvasztott koktélrákot és a mentalevelet is.

Lépés: 4

Tálalásnál leöntjük az öntettel, majd újhagymával, piros chilipaprikával, korianderrel és reszelt kókusszal díszítjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(4 / 5)

4 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Friss gyümölcssaláta dióval, szárnyashússal

    Friss gyümölcssaláta dióval, szárnyashússal

  • Egzotikus szárnyassaláta

    Egzotikus szárnyassaláta

  • Thai sertéscsíkok

    Thai sertéscsíkok

  • Théziai saláta sült paradicsommal és rukkolával

    Théziai saláta sült paradicsommal és rukkolával

  • Garnélarák saláta

    Garnélarák saláta

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    646,1 kcal
  • Fehérje

    18,7 g
  • Zsír

    82,1 g
  • Szénhidrát

    16,7 g
  • Rost

    5,9 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Békacombok rántva

A békacombokat fölengedjük, megmossuk, leszárogatjuk. A citrom kifacsart levében a sót, a borsot meg a fölaprított petrezselymet elkeverjük.

Close