Gyümölcsös sertésragu cukkínivel
2014-06-30- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Gyümölcsös sertésragu cukkínivel 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 25perc
- Elkészítési idő: 2:40 óra
- Kész: 3:05 óra
Hozzávalók:
- 600 g sovány sertésdió vagy szűzpecsenye
- 0,5 liter szárnyashúsleves
- 4 db babérlevél
- 1 g morzsolt kakukkfű
- 1 g oregánó (vadmajoránna)
- 1 g őrölt szegfűszeg
- 4 db csípős cseresznyepaprika
- 50 g mogyoró
- 200 g zöld paradicsom
- 100 g vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 g só
- 15 g olívaolaj
- 300 g alma
- 200 g őszibarack
- 300 g banán
- 150 g ananászbefőtt
- 250 g cukkíni
- 150 g zsenge zöldborsó
- 10 g vaj
Elkészítés:
Lépés: 1
A sertéshúst megmosás után felkockázzuk, és felforralás, kihűlés után beletesszük a következő pácba: a szárnyashúslevest felfőzzük a babérlevéllel, a kakukkfűvel, az oregánóval, az őrölt szegfűszeggel és a csípős cseresznyepaprikával.
Lépés: 2
Miután egy-másfél órát pácoltuk a húst, az olívaolajon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, rátesszük a zöld, de kemény friss paradicsomot, a zúzott fokhagymát, majd a darált, pörkölt mogyoróval megszórva felengedjük egy kevés páclével, beforralás után rátesszük a sovány sertéshúst, megsózva félkészre pároljuk.
Lépés: 3
A cukkíni két végét eltávolítva négy részre vágva beletesszük, és készre pároljuk.
Lépés: 4
A gyümölcsöket hámozás után feldarabolva keverjük a raguba, és fedő alatt, meleg helyen hagyjuk a tálalásig.
Lépés: 5
Saját edényében, gusztusosan díszítve adjuk az asztalra.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
642 kcal -
Fehérje
43 g -
Zsír
63 g -
Szénhidrát
52 g