Omlett
2012-11-13- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Meleg előétel
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Omlett 2 főre
- Felszolgálás: 2 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 40perc
Ha egy könnyű, de mégis tartalmas reggelire vágyik, akkor az omlett kiváló választás lehet. Tele van fehérjével, némi szénhidráttal, így elég energiát biztosít délig.
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 1 kisebb burgonya, apró kockára vágva
- 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
- 5 dkg sovány sonka
- 10 dkg gomba apróra vágva
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 dl tej
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
Lépés: 1
Vegyünk elő egy olyan serpenyőt, amelynek fém, vagy hőálló füle van – egy kis olívaolajon kezdjük el pirítani a burgonyát, a sonkát és a hagymát, majd néhány perc múlva adjuk hozzájuk a gombát és fűszerezzünk is.
Lépés: 2
Amíg sül az alap, verjük fel a tojásokat, öntsük hozzá a tejet, majd keverjük bele a reszelt sajt felét.
Lépés: 3
A tojást öntsük rá az alapra, egy kicsit forgassuk át őket, és szórjuk rájuk a maradék sajtot.
Lépés: 4
Tegyük be az omlettet a 180 fokra előmelegített sütőbe 15 percre, illetve addig, amíg a sajt rá nem pirul a tetejére. Az omlettet gyümölcslével fogyasszák.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet