Omlett

2012-11-13
Omlett
  • Várható: Omlett 2 főre
  • Felszolgálás: 2 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 40perc

Ha egy könnyű, de mégis tartalmas reggelire vágyik, akkor az omlett kiváló választás lehet. Tele van fehérjével, némi szénhidráttal, így elég energiát biztosít délig.

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 1 kisebb burgonya, apró kockára vágva
  • 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
  • 5 dkg sovány sonka
  • 10 dkg gomba apróra vágva
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 dl tej
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés:

Lépés: 1

Vegyünk elő egy olyan serpenyőt, amelynek fém, vagy hőálló füle van – egy kis olívaolajon kezdjük el pirítani a burgonyát, a sonkát és a hagymát, majd néhány perc múlva adjuk hozzájuk a gombát és fűszerezzünk is.

Lépés: 2

Amíg sül az alap, verjük fel a tojásokat, öntsük hozzá a tejet, majd keverjük bele a reszelt sajt felét.

Lépés: 3

A tojást öntsük rá az alapra, egy kicsit forgassuk át őket, és szórjuk rájuk a maradék sajtot.

Lépés: 4

Tegyük be az omlettet a 180 fokra előmelegített sütőbe 15 percre, illetve addig, amíg a sajt rá nem pirul a tetejére. Az omlettet gyümölcslével fogyasszák.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rosolli saláta
Rosolli saláta

A sárgarépát, az uborkát, az almát megmossuk, meghámozzuk.

Close