Kacsamáj pástétommal töltött karalábé tejfölös-fehérboros szószban

2013-12-04
Kacsamáj pástétommal töltött karalábé tejfölös-fehérboros szószban
  • Várható: 2 adag Kacsamáj pástétommal töltött karalábé tejfölös-fehérboros szószban
  • Felszolgálás: 2 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 60perc
  • Kész: 1:15 óra

Hozzávalók:

  • 2 db karalábé leveleivel
  • 10 dkg kacsamáj pástétom
  • 5 dkg vagdalt bacon
  • 1 pohár rizs
  • 1 db tojás
  • petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 1 db szárnyas leveskocka
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • tárkony
  • 4 db krumpli
  • 1 dl fehérbor

Elkészítés:

Lépés: 1

A karalábé alját levágom, megpucolom, a használható leveleket félreteszem. A krumplikat is meghámozom. A hagymákat aprítom.

Lépés: 2

A karalábékat és a krumplikat felteszem főni annyi vízben, hogy félig ellepje, sózom, borsozom, belemorzsolom a leveskockát. Amikor már félig puha, hozzáöntöm a tejet. A rizst félig megfőzöm.

Lépés: 3

Egy serpenyőben vajon megpirítom a bacont, majd megdinsztelem a hagymát, egy keverőtálba teszem. Hozzáadom a rizst, a pástétomot, ráütök egy tojást, teszek bele aprított petrezselymet, fűszerezem, összekeverem.

Lépés: 4

A karalábék belsejét cseresznyemagozóval kivájom, majd megtöltöm. A maradék masszából 4 db golyót formázok, berakom a serpenyőbe. A karalábé golyócskákat és a felszeletelt krumplit melléteszem, a főzőlét és a bort ráöntöm. A serpenyőt beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 20 perc elteltével tejföllel behabarom. Hozzáteszem a karalábé leveleket, visszarakom a karalábékat és zöldségeket, visszarakom a sütőbe, s még 10 percig grillezem.

Lépés: 5

Tálalok. A tányérra kerül egy karalábé, két gombóc, karalábé golyócskák és krumpli. Meglocsolom szafttal és megszórom petrezselyemmel.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

  • Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

    Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Birskocsonya

Bármilyen süteménybe, gyümölcsös dísztálak díszítésére is használható.

Close