Kacsamáj pástétommal töltött karalábé tejfölös-fehérboros szószban
2013-12-04- Várható: 2 adag Kacsamáj pástétommal töltött karalábé tejfölös-fehérboros szószban
- Felszolgálás: 2 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 60perc
- Kész: 1:15 óra
Hozzávalók:
- 2 db karalábé leveleivel
- 10 dkg kacsamáj pástétom
- 5 dkg vagdalt bacon
- 1 pohár rizs
- 1 db tojás
- petrezselyemzöld
- 1 evőkanál vaj
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 dl tej
- 1 dl tejföl
- 1 db szárnyas leveskocka
- só
- őrölt fekete bors
- kakukkfű
- tárkony
- 4 db krumpli
- 1 dl fehérbor
Elkészítés:
Lépés: 1
A karalábé alját levágom, megpucolom, a használható leveleket félreteszem. A krumplikat is meghámozom. A hagymákat aprítom.
Lépés: 2
A karalábékat és a krumplikat felteszem főni annyi vízben, hogy félig ellepje, sózom, borsozom, belemorzsolom a leveskockát. Amikor már félig puha, hozzáöntöm a tejet. A rizst félig megfőzöm.
Lépés: 3
Egy serpenyőben vajon megpirítom a bacont, majd megdinsztelem a hagymát, egy keverőtálba teszem. Hozzáadom a rizst, a pástétomot, ráütök egy tojást, teszek bele aprított petrezselymet, fűszerezem, összekeverem.
Lépés: 4
A karalábék belsejét cseresznyemagozóval kivájom, majd megtöltöm. A maradék masszából 4 db golyót formázok, berakom a serpenyőbe. A karalábé golyócskákat és a felszeletelt krumplit melléteszem, a főzőlét és a bort ráöntöm. A serpenyőt beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 20 perc elteltével tejföllel behabarom. Hozzáteszem a karalábé leveleket, visszarakom a karalábékat és zöldségeket, visszarakom a sütőbe, s még 10 percig grillezem.
Lépés: 5
Tálalok. A tányérra kerül egy karalábé, két gombóc, karalábé golyócskák és krumpli. Meglocsolom szafttal és megszórom petrezselyemmel.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet