Tagliatelle medvehagymás, fehérboros, tejszínes gombával

2014-03-27
Tagliatelle medvehagymás, fehérboros, tejszínes gombával
  • Várható: 3 tányér Tagliatelle medvehagymás, fehérboros, tejszínes gombával
  • Felszolgálás: 3 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 40perc

Hozzávalók:

  • 30 dkg tagliatelle nidi (olasz tészta)
  • 12 levél medvehagyma
  • 30 dkg csiperkegomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 1/2 póréhagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db kápia paprika
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 4 db chilipaprika
  • 1 db paradicsom
  • 5 szem chilivel töltött olívabogyó
  • 5 szál kakukkfű
  • 1 szál rozmaring
  • 5 szál petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • oregánó
  • 1 evőkanál chiliszósz
  • 1 dl fehérbor
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl főzőtejszín

Elkészítés:

Lépés: 1

A vöröshagymát és a fokhagymát aprítom, az újhagymát és a póréhagymát felkarikázom, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a gombákat szeletelem. A medvehagymát, az újhagyma zöldjét és a petrezselymet felvágom.

Lépés: 2

Egy serpenyőben félig megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a paprikákat és a paradicsomot, majd a gombát, ráöntöm a tejszínt, a chiliszószt, majd a bort, együtt párolom.

Lépés: 3

Közben megfőzöm a tésztát, a gombához keverem.

Lépés: 4

Tálalok. A tányérra szedem a tésztát, szórok rá vágott medvehagyma és újhagymalevelet. Díszítem újhagymalevéllel.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gőzben főtt gombócok sárgabarackkal, fehérbor mártással

  • Fusilli fehérboros, tejszínes gombával, medvehagymával és füstölt sajttal

    Fusilli fehérboros, tejszínes gombával, medvehagymával és füstölt sajttal

  • Tejfölös-túrós, sajtos quadretti sült szalonnával, fekete erdei sonkával

    Tejfölös-túrós, sajtos quadretti sült szalonnával, fekete erdei sonkával

  • Epres-szamócás, eperlikőrös tiramisu

    Epres-szamócás, eperlikőrös tiramisu

  • Fusilli kolbászos lecsóval

    Fusilli kolbászos lecsóval

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Alföldi tarhonyaleves
Alföldi tarhonyaleves

A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, és megpirítjuk. Mikor már aranyszínű, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát, az őrölt köményt, a kockára vágott zöldpaprikát, és pár percig lassú...

Close