Tagliatelle medvehagymás, fehérboros, tejszínes gombával
2014-03-27- Várható: 3 tányér Tagliatelle medvehagymás, fehérboros, tejszínes gombával
- Felszolgálás: 3 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 40perc
Hozzávalók:
- 30 dkg tagliatelle nidi (olasz tészta)
- 12 levél medvehagyma
- 30 dkg csiperkegomba
- 1 db vöröshagyma
- 1 szál újhagyma zöldjével
- 1/2 póréhagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika
- 1 db kápia paprika
- 1 db csípős hegyes paprika
- 4 db chilipaprika
- 1 db paradicsom
- 5 szem chilivel töltött olívabogyó
- 5 szál kakukkfű
- 1 szál rozmaring
- 5 szál petrezselyem
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- oregánó
- 1 evőkanál chiliszósz
- 1 dl fehérbor
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 dl főzőtejszín
Elkészítés:
Lépés: 1
A vöröshagymát és a fokhagymát aprítom, az újhagymát és a póréhagymát felkarikázom, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a gombákat szeletelem. A medvehagymát, az újhagyma zöldjét és a petrezselymet felvágom.
Lépés: 2
Egy serpenyőben félig megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a paprikákat és a paradicsomot, majd a gombát, ráöntöm a tejszínt, a chiliszószt, majd a bort, együtt párolom.
Lépés: 3
Közben megfőzöm a tésztát, a gombához keverem.
Lépés: 4
Tálalok. A tányérra szedem a tésztát, szórok rá vágott medvehagyma és újhagymalevelet. Díszítem újhagymalevéllel.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet