Tejfölös-túrós, sajtos quadretti sült szalonnával, fekete erdei sonkával
2014-04-17
- Várható: 3 adag Tejfölös-túrós, sajtos quadretti sült szalonnával, fekete erdei sonkával
- Felszolgálás: 3 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 20perc
- Kész: 25perc
Ez a hosszú név voltaképpen egy túrós csusza rokont takar. A sajt és a sonka teszi ezt a fodros nagykocka tésztát még finomabbá. Tulajdonképp azt a címet is adhattam volna, hogy “Sajtos túrós csusza sonkával”.
Hozzávalók:
- 25 dkg quadretti tészta (fodros nagykocka)
- 1 dl tejföl
- 30 dkg tehéntúró
- 10 dkg trappista sajt
- 1 teáskanál olívaolaj
- 10 dkg füstölt szalonna
- 5 dkg fekete erdei sonka (Schwarzwald Schinken)
- só
- őrölt fekete bors
Elkészítés:
Lépés: 1
A tésztát felteszem főni. Közben egy serpenyőben kevés olajon megsütöm a szalonnát. Kiveszem, majd megpörkölöm a sonkát, azt is kiveszem. Mindkettőt félreteszem. Lereszelem a sajtot.
Lépés: 2
A főtt tésztát rászedem a zsiradékra, sózom, borsozom, kicsit megpirítom. Ráöntöm a tejfölt és a túrót, összeforgatom.
Lépés: 3
Tálalok. Szedek a tányérra tésztát, teszek rá sült szalonnát, szórok rá sajtot, s díszítem a sonkával.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet