Aszalt szilvával töltött tőkehal színes rizsgombóckákkal
2012-10-31- Várható: Szeletelt haltekercsek 4 főre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 60perc
- Kész: 1:05 óra
Hozzávalók:
- 60 dkg tőkehal filé
- 20 dkg aszalt szilva
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 csipet só
- 25 dkg bacon szalonna
- 2 db citrom
- 1 dl olaj
- 30 dkg rizs
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 db kaliforniai paprika
- 7 dl víz
- 1 csipet bors
- 5 dkg reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
Lépés: 1
Az aszalt szilvát beáztatjuk a fehérborba.
Lépés: 2
A halfiléket celofánnal letakarva, óvatosan kiklopfoljuk. Az aszalt szilvákat a halszeletekre tesszük, enyhén besózzuk, és a filéket feltekerve tekercset készítünk belőlük. Ezután becsomagoljuk a baconszeletekbe, és sütőtálra tesszük. Az egyik citrom levével meglocsoljuk, majd 160 °C-ra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
Lépés: 3
A rizst forró olajban addig pirítjuk, míg kifehéredik, majd megsózzuk. Hozzáadjuk a finomra szeletelt petrezselyemzöldet és az apró kockára vágott kaliforniai paprikát. Felengedjük a felforralt vízzel, és fedő alatt, forró sütőben 20 perc alatt megpároljuk.
Lépés: 4
A kész rizst kiterítjük, még forrón összekeverjük az őrölt borssal és a reszelt parmezánnal, majd golyókat formálunk belőle. A forró sütőben 5 perc alatt átforrósítjuk.
Lépés: 5
A haltekercset felszeletelve, a forró rizsgombócokkal és cikkekre vágott citrommal tálaljuk.
Átlag értékelés
(1 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1060 kcal -
Fehérje
51,1 g -
Zsír
61,9 g -
Szénhidrát
71,4 g -
Rost
2,4 g