Paprikás csirke, kapros házi nokedlivel

2014-01-22
Paprikás csirke, kapros házi nokedlivel
  • Várható: 4 adag Paprikás csirke, kapros házi nokedlivel
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 60perc
  • Kész: 1:10 óra

Hozzávalók:

  • 1 db egész csirke
  • 15 dkg bacon szalonna
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 3 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 3 dl tejszín
  • 2 dl tejföl

Hozzávalók (nokedlihez):

  • 40 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 5 dkg tehéntúró
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag friss kapor

Elkészítés:

Lépés: 1

A csirkét ízületei mentén feldaraboljuk, besózzuk, és letakarva hűtőbe tesszük.

Lépés: 2

A bacon szalonnát apró kockákra vágjuk, és saját zsírjában pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és zöldpaprikát is. Pár perc pirítás után beletesszük a reszelt fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, kevés vizet öntünk hozzá, és az egészet felforraljuk.

Lépés: 3

Ha már forr az étel, hozzátesszük a feldarabolt csirkét, majd újabb pár perc elteltével a kockára vágott paradicsomot is beleszórjuk, ezután tejszínnel felöntjük. Lassú tűzön, letakarva főzzük meg az ételt. Mikor a hús megpuhult, külön tálba szedjük.

Lépés: 4

A szaftot botmixer segítségével krémmé törjük. Tejfölös habarást készítünk, ezzel sűrítjük a mártást, míg bársonyossá válik. A sűrítés után a megfőtt csirkét újra beletesszük, és az egészet felforraljuk.

Lépés: 5

A nokedli elkészítéséhez a tehéntúrót kevés vízzel, a tojásokkal, finomra vágott fokhagymával és kaporral ízesítjük. Ezután összekeverjük liszttel, és galuskatésztát készítünk belőle. Lobogó, forró, sós vízben kifőzzük. Frissen, tejföllel díszítve tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szőlőszemek szárnyasmájjal és borókával flambírozva

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyümölcsökkel ékesített kacsa

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1471,7 kcal
  • Fehérje

    102,2 g
  • Zsír

    68,6 g
  • Szénhidrát

    101,5 g
  • Rost

    2,2 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Spagetti carbonara
Spagetti carbonara

A spagetti carbonara az egyik legnépszerűbb olasz étel.

Close