Falernum házilag

2013-03-30
  • Várható: 1 üveg Falernum
  • Előkészületi idő: 3perc
  • Elkészítési idő: 24:10 óra
  • Kész: 24:13 óra

A Falernum (édes szirup: mandula, gyömbér, szegfűszeg, lime, és néha vanília keveréke), gyakori karibi, tiki, illetve egzotikus koktélok alapanyaga.

A recept a szirup alkoholos változatát tartalmazza!

Néhány koktél, amelyben Falernum is felhasználásra kerül: Swamp Zombie, Severus Snape, Bali’s Luau

Hozzávalók:

  • 30 cl Jamaicai Fehér Rum (pl.: Wray & Nephew White Overproof Rum, vagy helyette: 6 cl Lemon Hart Demerara 151 Proof Rum és 24 cl jamaicai fehér rum)
  • 2 uncia (kb. 56,7 g) gyömbér (meghámozva és julienre vágva)
  • 8 lime lereszelt héja
  • 40 egész szegfűszeg
  • 2 ánizs csillag
  • 42 cl Simple Syrup (cukorszirup: 2 rész cukor és 1 rész víz)
  • 1/4 teáskanál mandula kivonat
  • 10,5 cl friss citromlé
  • 3 cl friss limelé

Elkészítés:

Lépés: 1

Keverjük össze az alábbi hozzávalókat: rum, gyömbér, reszelt lime héj, szegfűszeg, ánizs, egy üvegedénybe, fedjük le, és hagyjuk állni 24 óráig.

Lépés: 2

Szűrjük le egy tölcsér segítségével kávé filteren keresztül az összes szilárd anyaggal együtt a keveréket egy másik üvegedénybe.

Lépés: 3

Az üvegedénybe töltsük bele az alábbi összetevőket: cukorszirup, mandula kivonat, friss citromlé, friss limelé.

Lépés: 4

Fedjük le az üvegedényt és rázzuk össze erőteljesen az édes szirupot (Falernum), majd használjuk azonnal, vagy tároljuk hűtőszekrényben.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Őszi barackbólé

    Őszi barackbólé

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Teapuncs arábiából

  • Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

    Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

  • Lynchburg Lemonade koktél

    Lynchburg Lemonade koktél

  • Fuzzy Navel koktél

    Fuzzy Navel koktél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vajban párolt tengeri hal pestos szélesmetélttel
Vajban párolt tengeri hal pestos szélesmetélttel

A halat kiolvasztjuk, felszeleteljük, és besózzuk.

Close