Pisztráng zöldmandulamártással

2014-05-05
Pisztráng zöldmandulamártással
  • Várható: 4 adag Pisztráng zöldmandulamártással
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 20perc
  • Elkészítési idő: 60perc
  • Kész: 1:20 óra

Hozzávalók:

  • 1,4 kg pisztráng
  • 40 g vaj
  • 30 g liszt
  • 100 g zöld mandula
  • 5 g só
  • 2 dl fehérbor
  • 50 g vöröshagyma
  • 4 db babérlevél
  • 10 g cukor
  • 3 g szerencsendió-reszelék
  • 400 g sárgarépa
  • 800 g burgonya
  • 2 cl mandulalikőr

Mandulaikőr házilag

Elkészítés:

Lépés: 1

A fehérbort a vöröshagymával, a sóval és 1 dl vízzel felforraljuk, és beletesszük a fejétől és bőrétől megtisztított pisztrángokat. Fedő alatt kb. 2-3 percig pároljuk. Kiemeljük a saját főzőlevéből, meleg helyre tesszük.

Lépés: 2

A mártást a következőképpen készítjük el: a vajban karamellre pirítjuk a cukrot, rászórjuk a szerecsendió-reszeléket, a liszttel meghintve felengedjük az időközben felére beforralt és megszűrt boros főzőlével. Jól kiforralva szőrszitán átszűrjük, majd hozzátesszük a zöld mandulát és a likőrt.

Lépés: 3

Nem teljesen szétfőtt sárgarépával, és hordó alakúra formázott főtt burgonyával adjuk az asztalra, a mártásával félig bevonva.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    198 kcal
  • Fehérje

    71 g
  • Zsír

    30 g
  • Szénhidrát

    181 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

June Bug koktél
June Bug koktél

A shakerben jéggel keverjük össze a hozzávalókat, és szűrjük rá az italt egy jéggel teli hosszúitalos pohárba.

Close