Gesztenyés szilvalabdák

2014-10-09
Gesztenyés szilvalabdák
  • Várható: 40 db Gesztenyés szilvalabda
  • Felszolgálás: 10 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 60perc
  • Kész: 1:10 óra

Hozzávalók:

  • 500 g kész gesztenyemassza
  • 150 g vaj
  • 100 g akácméz
  • 50 g csokoládés tortadara
  • 100 g felezett ép dióbél
  • 150 g aszalt szilva
  • 1 dl fanyar vörösbor
  • 5 cl rum
  • 3 g koriandermag
  • 5 db babérlevél

Elkészítés:

Lépés: 1

Az aszalt szilvát kimagozzuk, és a sütőlapra terítve megszórjuk a koriandermaggal és a babérlevéllel.

Lépés: 2

Felöntjük a vörösborral, és alufóliával letakarva tíz-tizenöt percig 150-160 °C-on pároljuk. Ha kihűlt, apróbb részeit még apróbbra vágjuk, az egészséges feleket pedig félretesszük.

Lépés: 3

A gesztenyemasszához keverjük a szobahőmérsékletű vajat, a mézet, az apró szilva- és diódarabokat, majd a rummal átgyúrjuk.

Lépés: 4

Vizes kézzel jól formálható labdácskákat, szív, alma, körte vagy szilva alakot formázzunk, és belehempergetjük a csokis tortadarába. Az egyik oldalába a felezett egészséges dióbelet, a másikba pedig az aszaltszilva-feleket nyomjuk be.

Lépés: 5

Egy-egy „zakuszki kardot" vagy fogvájót szúrunk mindegyikbe, és úgy tegyük a tálra, hogy az egyik sorban a szilvával díszítettek állnak felfelé, a másikban a dióval ékesítettek.

Tipp:

Fóliával letakarva – légmentesen – hosszabb ideig is eltartható.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    132 kcal
  • Fehérje

    3 g
  • Zsír

    8 g
  • Szénhidrát

    14 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Portal 2 koktél
Portal 2 koktél

Elsőként készítsük el a poharak peremének cukros díszítését (crustázását).

Close