Szilváslepény tejfölösen

2016-05-02
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: 24 szelet Szilváslepény tejfölösen
  • Felszolgálás: 8-12 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 5:00 óra
  • Kész: 5:15 óra

Hozzávalók:

  • 300 g liszt
  • 130 g vaj
  • 2 tojássárgája
  • 50 g porcukor
  • 2 dl tejföl
  • 20 g élesztő
  • 3 g só

Hozzávalók (töltelékhez):

  • 1 kg szilva
  • 200 g porcukor
  • 10 g őrölt fahéj
  • 150 g felezett dióbél
  • 80 g zsemlemorzsa
  • 6 tojás
  • 2 dl sűrű tejföl
  • 1 db citrom
  • 100 g vaj

Elkészítés:

Lépés: 1

A tejfölt meglangyosítjuk, hozzátesszük az elmorzsolt élesztőt, és langyos helyre téve felfuttatjuk.

Lépés: 2

Egy dagasztótálba szitáljuk a lisztet - egy rész szója és két rész búzaliszt keverékét -, hozzátesszük a cukrot, a tejfölös élesztőt, és a tojások sózott sárgáját.

Lépés: 3

A jól formálható, de lágy tésztát fél órát pihentetjük, kelesztjük langyos helyen, majd lisztezett deszkán a sütőlap méretére kinyújtjuk. Most már ruhaszalvétával letakarva és belisztezve a duplájára kelesztjük.

Lépés: 4

A szilvát kimagozzuk, hozzátesszük a porcukrot, az őrölt fahéjat, a kissé megpörkölt, durvára őrölt dióbelet, mindezt ráterítjük a megkelt tésztára.

Lépés: 5

A hat tojás sárgáját elkeverjük a tejföllel és az olvasztott, írójától mentes vajjal, megszórjuk a szilvát zsemlemorzsával, ráterítjük a tojás-sárgás vajat. Ha - a tojások sárgája nélkül - felfőzzük a tejfölben a szilvát és a töltelék hozzávalóit, krémesebb ízű tölteléket kapunk.

Lépés: 6

Sütőbe tesszük, és 170-180 °C-on 40-50 percig sütjük. Közben felverjük a tojások fehérjét, és a citrom reszelt héjával elkeverve ráterítjük a tésztára, és visszatesszük a legforróbbra állított sütőbe, de azonnal csökkentjük a hőmérsékletet.

Tipp:

Készre sütve – ha a tojáshab megpirult – akár hidegen is asztalra adhatjuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    316 kcal
  • Fehérje

    199 g
  • Zsír

    48 g
  • Szénhidrát

    29 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Sex on the Beach koktél
Original Sex on the Beach koktél

Az alap (eredeti) Sex on the Beach koktél receptje, amiből többek között mi is készítettünk egy újragondolt, magyarosított változatot, Sex in Budapest koktél néven.

Close