Szilváslepény tejfölösen

2016-05-02
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: 24 szelet Szilváslepény tejfölösen
  • Felszolgálás: 8-12 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 5:00 óra
  • Kész: 5:15 óra

Hozzávalók:

  • 300 g liszt
  • 130 g vaj
  • 2 tojássárgája
  • 50 g porcukor
  • 2 dl tejföl
  • 20 g élesztő
  • 3 g só

Hozzávalók (töltelékhez):

  • 1 kg szilva
  • 200 g porcukor
  • 10 g őrölt fahéj
  • 150 g felezett dióbél
  • 80 g zsemlemorzsa
  • 6 tojás
  • 2 dl sűrű tejföl
  • 1 db citrom
  • 100 g vaj

Elkészítés:

Lépés: 1

A tejfölt meglangyosítjuk, hozzátesszük az elmorzsolt élesztőt, és langyos helyre téve felfuttatjuk.

Lépés: 2

Egy dagasztótálba szitáljuk a lisztet - egy rész szója és két rész búzaliszt keverékét -, hozzátesszük a cukrot, a tejfölös élesztőt, és a tojások sózott sárgáját.

Lépés: 3

A jól formálható, de lágy tésztát fél órát pihentetjük, kelesztjük langyos helyen, majd lisztezett deszkán a sütőlap méretére kinyújtjuk. Most már ruhaszalvétával letakarva és belisztezve a duplájára kelesztjük.

Lépés: 4

A szilvát kimagozzuk, hozzátesszük a porcukrot, az őrölt fahéjat, a kissé megpörkölt, durvára őrölt dióbelet, mindezt ráterítjük a megkelt tésztára.

Lépés: 5

A hat tojás sárgáját elkeverjük a tejföllel és az olvasztott, írójától mentes vajjal, megszórjuk a szilvát zsemlemorzsával, ráterítjük a tojás-sárgás vajat. Ha - a tojások sárgája nélkül - felfőzzük a tejfölben a szilvát és a töltelék hozzávalóit, krémesebb ízű tölteléket kapunk.

Lépés: 6

Sütőbe tesszük, és 170-180 °C-on 40-50 percig sütjük. Közben felverjük a tojások fehérjét, és a citrom reszelt héjával elkeverve ráterítjük a tésztára, és visszatesszük a legforróbbra állított sütőbe, de azonnal csökkentjük a hőmérsékletet.

Tipp:

Készre sütve – ha a tojáshab megpirult – akár hidegen is asztalra adhatjuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    316 kcal
  • Fehérje

    199 g
  • Zsír

    48 g
  • Szénhidrát

    29 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Mexikói Kávé
Mexikói Kávé

Öntsük a forró kávét és a kávélikőrt a füles üvegpohárba.

Close