Tejfölös babgulyás lángolt kolbásszal és vörösborral

2013-10-25
Tejfölös babgulyás lángolt kolbásszal és vörösborral
  • Várható: 2-3 tányér Tejfölös babgulyás lángolt kolbásszal és vörösborral
  • Felszolgálás: 3 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 45perc
  • Kész: 60perc

Hozzávalók:

  • 25 dkg tarkabab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 2 db nagy újkrumpli
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 4 db cseresznyepaprika
  • 2 db paradicsom
  • zellerlevél
  • petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • kömény
  • liszt
  • csípős paprika sűrítmény
  • gulyáskrém
  • olaj
  • 15 dkg lángolt kolbász
  • 1 dl vörösbor
  • 1 dl tejföl

Elkészítés:

Lépés: 1

A babot reggel beáztatom.

Lépés: 2

A hagymákat, zellerlevelet, petrezselymet aprítom, a répát, gyökeret, krumplit nagyobb darabokra, a paprikákat és a kolbászt karikákra vágom.

Lépés: 3

Egy lábasban kevés olajon megdinsztelem a hagymákat (a zöldje kivételével), ráteszem az aprított fokhagymát, a zöldségeket, s a babot, felöntöm vízzel, fűszerezem, teszek bele csípős paprika sűrítményt és gulyáskrémet. Mielőtt megpuhulna, belerakom a krumplit, s a kolbászt.

Lépés: 4

Amikor minden megfőtt beleöntöm a vörösbort, s lisztes tejföllel behabarom.

Lépés: 5

Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek rá tejfölt, szórok rá pirospaprikát, s díszítem cseresznyepaprikával, újhagymalevelekkel.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Avokádó krémleves

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Eperrel töltött jégkocka
Töltött és ízesített jégkocka

A koktélok gyakori hozzávalója a jégkocka, amit egy kis trükkel könnyedén dekoratívabbá tehetünk.

Close