Tejfölös babgulyás lángolt kolbásszal és vörösborral
2013-10-25- Várható: 2-3 tányér Tejfölös babgulyás lángolt kolbásszal és vörösborral
- Felszolgálás: 3 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 45perc
- Kész: 60perc
Hozzávalók:
- 25 dkg tarkabab
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 szál újhagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 2 db nagy újkrumpli
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 4 db cseresznyepaprika
- 2 db paradicsom
- zellerlevél
- petrezselyem
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- kömény
- liszt
- csípős paprika sűrítmény
- gulyáskrém
- olaj
- 15 dkg lángolt kolbász
- 1 dl vörösbor
- 1 dl tejföl
Elkészítés:
Lépés: 1
A babot reggel beáztatom.
Lépés: 2
A hagymákat, zellerlevelet, petrezselymet aprítom, a répát, gyökeret, krumplit nagyobb darabokra, a paprikákat és a kolbászt karikákra vágom.
Lépés: 3
Egy lábasban kevés olajon megdinsztelem a hagymákat (a zöldje kivételével), ráteszem az aprított fokhagymát, a zöldségeket, s a babot, felöntöm vízzel, fűszerezem, teszek bele csípős paprika sűrítményt és gulyáskrémet. Mielőtt megpuhulna, belerakom a krumplit, s a kolbászt.
Lépés: 4
Amikor minden megfőtt beleöntöm a vörösbort, s lisztes tejföllel behabarom.
Lépés: 5
Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek rá tejfölt, szórok rá pirospaprikát, s díszítem cseresznyepaprikával, újhagymalevelekkel.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet