Avokádó krémleves
2015-11-14- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Leves
- Nehézségi szint: Közepes

- Várható: Avokádó krémleves 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 55perc
- Kész: 60perc
Hozzávalók:
- 600 g érett avokádó
- 1 dl tejszín
- 6 dl zsírtalan szárnyashúsleves
- 25 dkg kukoricaliszt
- 1 db citrom
- 2 g só
- 2 g törött fehér bors
- 3 cl száraz sherry (cseresznye likőr)
Elkészítés:
Lépés: 1
Az avokádó gyümölcsét megfelezzük, és eltávolítjuk a magját. (A magja tápoldatos vízben kihajtható, megfelelő gondozás mellett szép növénnyé fejlődhet.)
Lépés: 2
A szűrt citromlébe reszeljük a gyümölcs húsát, közben felforraljuk a zsírtalan szárnyashúslevest, amelybe beletesszük az avokádóreszelék hétnyolcadát.
Lépés: 3
Sóval, törött fehér borssal és a száraz cseresznye likőrrel ízesítve továbbforraljuk, majd a tejszínből a kukoricaliszttel vékony habarást készítünk, besűrítjük a levest, és továbbforralás után szőrszitán áttörjük.
Lépés: 4
Még egyszeri felforralás után beletesszük a visszamaradt avokádóreszeléket, és így adjuk asztalra.
Tipp:
Különösen az ínyencek szeretik újszerű ízét, de vigyázzunk, hogy ne főzzük túl a gyümölcs húsát, mert megkeseredhet!
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
424 kcal -
Fehérje
91 g -
Zsír
140 g -
Szénhidrát
141 g