Grapefruit saláta almával, naranccsal, sárgarépával és újhagymával

2012-11-01
Grapefruit saláta almával, naranccsal, sárgarépával és újhagymával
  • Várható: Grapefruit saláta almával 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 35perc

Hozzávalók:

  • 2 db grapefruit
  • 2 db narancs
  • 2 db alma
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db újhagyma
  • 1 db jégsaláta
  • 1 dl balzsamecet
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 ágacska mentalevél

Elkészítés:

Lépés: 1

A grapefruitot és a narancsot meghámozzuk, a fehér héját leszedjük, majd gondosan kifilézzük, nehogy a salátánk keserű legyen. Ezután gerezdekre bontjuk, majd éles késsel a héja alá nyúlva kifejtjük a húsát.

Lépés: 2

Az almát kimagozzuk, és vékony szeletekre vágva a filézett gyümölcsdarabokhoz keverjük, így nem barnul meg. A sárgarépát lereszelve, az újhagymát karikára vágva, a jégsalátát pedig apró darabokra tépve hozzáadjuk a salátához.

Lépés: 3

Balzsamecet, olívaolaj és apróra vágott mentalevél összekeverésével öntetet készítünk, melyet a tálalás előtti percekben rálocsolunk a salátára, vagy külön tálkában szervírozzuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

  • Friss gyümölcssaláta dióval, szárnyashússal

    Friss gyümölcssaláta dióval, szárnyashússal

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    341 kcal
  • Fehérje

    4,7 g
  • Zsír

    28,1 g
  • Szénhidrát

    23,7 g
  • Rost

    2,6 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rude Cosmopolitan koktél
Rude Cosmopolitan koktél

Elsőként készítsük el a pohár peremének sós díszítését (crustázását).

Close