Fokhagymás-csirkés pizza

2012-11-18
Fokhagymás-csirkés pizza
  • Várható: Fokhagymás-csirkés pizza 12-15 főre
  • Felszolgálás: 12-15 fő
  • Előkészületi idő: 30perc
  • Elkészítési idő: 25perc
  • Kész: 55perc

Hozzávalók (feltéthez):

  • 60 dkg kicsontozott, bőr nélküli csirkemell, nyersen
  • 2 gerezd fokhagyma, darálva
  • 4 paradicsom, kockázva
  • 1 csokor újhagyma, apróra vágott
  • 60 dkg mozzarella sajt
  • 15 dkg frissen reszelt parmezán sajt

Hozzávalók (öntethez):

  • 1 üveg pizza sugo (pizza tésztához alap paradicsomszósz)
  • 3 gerezd frissen darált fokhagyma

Elkészítés:

Lépés: 1

Készítsünk egy adag házi készítésű kenyértésztát. (Ebből lesz a finom vastagtésztájú pizza.) Két vajazott serpenyőben oszlassuk el a tésztát.

Lépés: 2

Darált fokhagymát keverjük össze a „sugoval” és oszlassuk el egyenlően a 2 serpenyőben.

Lépés: 3

A csirkét és fokhagymát éppen főzzük világos barnára és szórjuk el a pizzákon.

Lépés: 4

Szórjuk meg hagymával, paradicsommal és sajttal.

Lépés: 5

Hagyjuk kelni 20 percig.

Lépés: 6

Süssük kb. 180 fokon, amíg a sajt elolvad és a ropogós végek aranybarnára sülnek. (kb. 25 perc, attól függ, milyen a sütő)

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    174,7 kcal
  • Fehérje

    10,4 g
  • Zsír

    9,1 g
  • Szénhidrát

    13,2 g
  • Cukor

    5 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Red Square koktél
Red Square koktél

A shakerbe rakjunk jeget, és töltsük bele a hozzávalókat, amelyeket erőteljesen rázzunk össze.

Close