Rizskoch
2013-11-07- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Egyszerű
- Várható: Rizskoch 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 50perc
- Kész: 55perc
A rizskoch (rizsfelfújt) a gyerekek egyik kedvenc édessége, amely azért sokkal több, mint egy finomság, hiszen tökéletesen megfelel egy könnyű vacsorának.
Hozzávalók:
- 2 bögre rizs
- 1,5 l tej
- 5 db tojás
- 20 dkg vaj
- 6-8 evőkanál királycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg mazsola
- só
Elkészítés:
Lépés: 1
A rizst lassú tűzön, fedő alatt főzzük puhára a tejben. A tejberizsez hasonlóan lágy, krémes állagú alapot kell kapnunk. A rizst hagyjuk egy kicsit hűlni, hogy a bele kerülő tojást ne kapja hirtelen össze.
Lépés: 2
A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját a cukorral, és a vaníliás cukorral verjük addig, amíg a tojás ki nem fehéredik. Ezt a krémet a vajjal együtt (egy picit hagyjunk a tepsi kikenéséhez) keverjük hozzá a tejberizshez, majd mehet bele a mazsola is.
Lépés: 3
A tojások fehérjéjét egy pici sóval verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk hozzá a rizskoch alapjához. Egy jénai tálat, vagy egy tepsit kenjünk ki a vajjal, majd öntsük bele a rizskoch masszát. 180 fokra előmelegített sütőben süssük a desszertünket 30-40 percig. Én imádom, ha a rizskoch néhol megpirul, és itt-ott karamellizálódik a szélén a cukor.
Lépés: 4
A rizskochot porcukorral meghintve, lekvárral, vagy szörppel kínáljuk.
Tipp:
A tejes ételekhez kiválóan passzol a sárgabarack íze, ezért valamikor a mazsolát sárgabarackra szoktam cserélni, és dupla annyit teszek belőle, és ilyenkor sárgabarack lekvárt kínálok a rizskoch mellé.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet