Rizskoch

2013-11-07
Rizskoch
  • Várható: Rizskoch 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 50perc
  • Kész: 55perc

A rizskoch (rizsfelfújt) a gyerekek egyik kedvenc édessége, amely azért sokkal több, mint egy finomság, hiszen tökéletesen megfelel egy könnyű vacsorának.

Hozzávalók:

  • 2 bögre rizs
  • 1,5 l tej
  • 5 db tojás
  • 20 dkg vaj
  • 6-8 evőkanál királycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg mazsola

Elkészítés:

Lépés: 1

A rizst lassú tűzön, fedő alatt főzzük puhára a tejben. A tejberizsez hasonlóan lágy, krémes állagú alapot kell kapnunk. A rizst hagyjuk egy kicsit hűlni, hogy a bele kerülő tojást ne kapja hirtelen össze.

Lépés: 2

A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját a cukorral, és a vaníliás cukorral verjük addig, amíg a tojás ki nem fehéredik. Ezt a krémet a vajjal együtt (egy picit hagyjunk a tepsi kikenéséhez) keverjük hozzá a tejberizshez, majd mehet bele a mazsola is.

Lépés: 3

A tojások fehérjéjét egy pici sóval verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk hozzá a rizskoch alapjához. Egy jénai tálat, vagy egy tepsit kenjünk ki a vajjal, majd öntsük bele a rizskoch masszát. 180 fokra előmelegített sütőben süssük a desszertünket 30-40 percig. Én imádom, ha a rizskoch néhol megpirul, és itt-ott karamellizálódik a szélén a cukor.

Lépés: 4

A rizskochot porcukorral meghintve, lekvárral, vagy szörppel kínáljuk.

Tipp:

A tejes ételekhez kiválóan passzol a sárgabarack íze, ezért valamikor a mazsolát sárgabarackra szoktam cserélni, és dupla annyit teszek belőle, és ilyenkor sárgabarack lekvárt kínálok a rizskoch mellé.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Flán
Flán

A kristálycukrot kevergetve megpirítjuk, és egy nagy vagy négy kicsi formába öntjük.

Close