Flán

2013-11-02
Flán
  • Várható: 4 adag Flán
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 60perc
  • Kész: 1:05 óra

Francia nyelvterületen: Créme Caramel

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 8 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 1/2 liter tej
  • víz, a formához

Hozzávalók (tetejére):

  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítés:

Lépés: 1

A kristálycukrot kevergetve megpirítjuk, és egy nagy vagy négy kicsi formába úgy öntjük, hogy az oldalukat is vékonyan beborítsa. A karamell gyorsan dermed, így nem kell attól tartani, hogy a forma aljára csorog.

Lépés: 2

Az egész tojásokat a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a tejet apránként beleöntve, habverővel kikeverjük, és a megkeményedett karamellel bélelt formába töltjük.

Lépés: 3

Egy tepsibe ujjnyi magasan vizet töltünk, és amikor a víz már megmelegedett a forró sütőben, beleállítjuk a formát. 40 percig így gőzöljük a flánt, majd a sütőből kivesszük, és ha már kihűlt, tálra vagy tányérokba borítjuk.

Lépés: 4

A gőzölés közben felolvadt karamell vonja be a vaníliás ízű pudingot, és habbá vert, cukorral édesített tejszínnel koronázzuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Piskótával töltött őszibarack

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Passiógyümölcskrém

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Dunai halak roston

A süllőt lepikkelyezzük, hasát éles késsel fölbontjuk és belső részeit, majd a kopoltyúját és a szemét is eltávolítjuk.

Close