Flán
2013-11-02- Várható: 4 adag Flán
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 60perc
- Kész: 1:05 óra
Francia nyelvterületen: Créme Caramel
Hozzávalók:
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 8 dkg porcukor
- 4 db tojás
- 1/2 liter tej
- víz, a formához
Hozzávalók (tetejére):
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál porcukor
Elkészítés:
Lépés: 1
A kristálycukrot kevergetve megpirítjuk, és egy nagy vagy négy kicsi formába úgy öntjük, hogy az oldalukat is vékonyan beborítsa. A karamell gyorsan dermed, így nem kell attól tartani, hogy a forma aljára csorog.
Lépés: 2
Az egész tojásokat a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a tejet apránként beleöntve, habverővel kikeverjük, és a megkeményedett karamellel bélelt formába töltjük.
Lépés: 3
Egy tepsibe ujjnyi magasan vizet töltünk, és amikor a víz már megmelegedett a forró sütőben, beleállítjuk a formát. 40 percig így gőzöljük a flánt, majd a sütőből kivesszük, és ha már kihűlt, tálra vagy tányérokba borítjuk.
Lépés: 4
A gőzölés közben felolvadt karamell vonja be a vaníliás ízű pudingot, és habbá vert, cukorral édesített tejszínnel koronázzuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet