Gesztenyével töltött sertéskaraj

2014-05-29
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Gesztenyével töltött sertéskaraj 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 25perc
  • Elkészítési idő: 1:40 óra
  • Kész: 2:05 óra

Hozzávalók:

  • 1 kg csont nélküli (grill) karaj
  • 200 g csemegeuborka
  • 200 g gépsonka vagy gyulai kolbász
  • 200 g főtt vagy sült gesztenye (vagy gesztenyemassza)
  • 2 db paradicsom
  • 10 g só
  • 60 g liszt
  • 2 g mentalevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 g vöröshagyma
  • 3 g köménymag
  • 2 dl édeskés fehérbor
  • 50 g sertészsír

Elkészítés:

Lépés: 1

A kicsontozott vagy grill sertéskarajt hosszában vágjuk fel, kissé kilapítjuk és besózzuk.

Lépés: 2

A csemegeuborkát a gesztenyekrémmel megkent sonkalapokba tekerjük, és rátéve a karajszeletre megszórjuk a morzsolt mentalevél felével, összetekerjük. Hurokkötéssel, vékony zsineggel bekötözzük, alufóliába csavarjuk. Fél órán keresztül sós, fokhagymás, vöröshagymás vízben fedő alatt pároljuk, majd a főző-, pácléből keveset kivéve a legforróbbra állított sütőben pirosra sütjük.

Lépés: 3

Mintegy húsz perc sütés után, kiemeljük a még fóliában levő töltött karajt, és a visszamaradt zsírban megpirítjuk a paradicsomot, a köménymagot, a mentalevél másik felét, majd liszttel megszórva felengedjük a fehérborral.

Lépés: 4

A mártást szőrszitán átszűrjük, és felszeleteljük a karajt.

Lépés: 5

Tálaláskor leöntjük a mártással, és vajas, petrezselymes pirított burgonyát adunk mellé.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    956 kcal
  • Fehérje

    109 g
  • Zsír

    87 g
  • Szénhidrát

    201 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.